Privedeno 17 dječaka i mladića: Mjesecima zlostavljali djevojčicu

Privedeno 17 dječaka i mladića: Mjesecima zlostavljali djevojčicu

Sedamnaest osumnjičenika u dobi od 13 do 18 godina optuženo je u Beču za višemjesečno zlostavljanje 12-godišnje djevojčice, piše Kurier.

Austrijski istražitelji upali su jutros u nekoliko stanova i priveli 17 osumnjičenika na ispitivanje, potvrdila je policija.

Nina Busek (Bussek), glasnogovornica Ureda javnog tužioca u Beču, kaže da je policija istovremeno upala u sve stanove kako bi spriječila osumnjičenike da usklade priče. Optuženi su djeca ili mladi ljudi, a mediji pišu da su njihove porodice navodno potiču iz Turske i Bugarske.

Ne radi se o grupnom silovanju

Suprotno nekim medijskim izvještajima, policija ne tvrdi da je riječ o višestrukom grupnom silovanju, već su osumnjičenici mogli pojedinačno napasti djevojku. Osim u jednom slučaju, istraga se ne vodi za silovanje, već za teško seksualno zlostavljanje maloljetnice.

Prema Kroneu, napadi su se dogodili u garaži na glavnoj željezničkoj stanici, u stanu i na stubištu.

Osumnjičenici su, kako se navodi, svoje radnje snimali i snimkama ucjenjivali žrtvu. Prema izvještaju, istražitelji su zaplijenili najmanje četiri mobitela.

U jednom od videa možete navodno čuti djevojku kako više puta viče: “Stop!”

Ispitani i pušteni na slobodu

– Zbog zaštite žrtava trenutno ne možemo iznositi nikakve detalje. To je iznimno osjetljivo pitanje i istražujemo ga maksimalnom brzinom – rekla je glasnogovornica policije Džulija Šik (Julia Schick).

Nakon što je mjesecima šutjela, dvanaestogodišnjakinja se navodno konačno povjerila majci.

17 osumnjičenika ispitano je već danas. Prema Kroneu, govorili su o “seksualnim odnosima uz pristanak”. Također su tvrdili da je djevojčica rekla da ima 14 godina. Osumnjičeni su već danas pušteni na slobodu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE