Priznala da je ubila troje unučadi i kćerku invalida

Podijelite vijest

Lidija Viktorovna Širajeva (49) iz Rusije priznala je da je ubila svoje troje unučadi i kćerku invalida tako što je otrovala njihovu hranu.

Djeca i mlada žena preminuli su u decembru prošle godine u regionu Saratov, a baba je priznala da im je ranije servirala otrovnu hranu.

U prvi mah se vjerovalo da su žrtve preminule od trovanja insekticidom, ali je na kraju Lidija priznala ubistvo.

ČITAJ JOŠ:  Dodirnu banderu i poginuo, policija istražuje okolnosti

“Znala sam da muž u kolima drži otrov i počela sam 11. decembra da kuvam večeru. Pitala sam djecu šta im se jede, rekli su kremastu čorbu. Evo, u ovom loncu sam kuvala čorbu, mlijeko sam uzela iz frižidera, rezanci su bili u špajzu. Posolila sam sve”, navodno je rekla Lidija inspektorima.

Lidija je rekla da je čorbu ostavila da se hladi, a kada niko nije gledao, otišla je do automobila svog supruga i uzela otrov koji je potom stavila u tanjire djeci i kćerki.

ČITAJ JOŠ:  Demograf: Broj stanovnika u Srbiji najmanji od Drugog svjetskog rata

“Sve sam ih nahranila”, rekla je baba.

Trogodišnji Mihajlo i Margarita (5) ubrzo su preminuli, dok je sedmogodišnji dječak, čije ime nije otkriveno, preminuo kasnije u bolnici.

U bolnici je preminula i kćerka (23), tetka stradale djece, koja je bolovala od cerebralne paralize.

Otac mališana Aleksandar Širajev (27), rekao je da ne vjeruje da je njegova majka mogla da počini ovako stravičan zločin.

Prema nezvaničnim informacijama, Lidiji je muž preminuo nekoliko mjeseci prije nego što je počinila ubistvo, prenosi “Telegraf.rs”.


Podijelite vijest