PRIZNALA ZLOČIN: 44 psa ubila vlasnica azila! ”Sedam sati sam im ubrizgavala otrov”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

607_20131115120009_psy_tapety_na_plochu_pc_psi_erotika_auta_p_roda_zv_ata_273672

Dalibore, ja više ne mogu. Ne znam kako sa psima dalje. Bespomoćna sam i izlaza ne vidim. Najbolje će biti da ih uspavam. Pomozi mi pronaći rješenje.

Ovim riječima požalila se početkom decembra 61-godišnja Brankica Crosetti prijateljičinom suprugu Daliboru Bariću (37), inače sekretaru udruženja Astor i suprugu predsjednice Astora Romane, a koji je zasukao rukave i dao se u potragu za smrtonosnim sredstvom za eutanaziju T-61!

Svjestan možebitne krivične odgovornosti ako slučaj dođe u javnost i do organa gonjenja, Dalibor se 6. decembraa dovezao u prihvatilište u Blato na Jadranskoj aveniji gdje ga je čekala nervozna Brankica u kojoj se doslovno lomilo već danima.

Uprkos svemu, oko 15 sati tog kobnog dana intravenozno je ubrizgala u ukupno 44 psa smrtonosnu dozu sredstva za eutanaziju .

Bešćutno je ugasila živote četvoronožnim ljubimcima od kojih je najviše bilo mješanaca, a bila su tu i tri boksera, te po jedan šarplaninac, njemački ovčar i rotvajler. Oprostila se sa njima i nestala. Čak je, kako doznajemo, pokušala sebi oduzeti i vlastiti život jer joj je pritisak nakog pokolja životinja bio prevelik teret!

Danima psi nisu lajali. Susjedima je to bilo čudno. Da bi 10. decembra oko 16,15 sati policija doznala od jednog od građana za stravičan prizor mrtvih pasa. Sve do jedan je bio čipiran, a gotovo svima je Brankica nadjenula i imena.

Slijedeći tragove kao i podatke o vlasništvu udruženja, barake i pasa, istražioci su vrlo brzo ušli u trag i Brankici koja, bez obzira da je začetnik i provoditelj stravičnog zločina, odlučila je svojom ispovijsti ‘utopiti’ i svog pomagača Dalibora koji je trenutno još uvijek na kriminalističkoj obradi.

– Da, uspavala sam ih. Jednog po jednog. Punih sedam sati sve je to trajalo. Volim životinje, ali bila sam stjerana u kut i počeli su ispaštati. Ostala sam bez novca i više nisam imala izlaza. Ali, nisam bila u tome sama. Dalibor mi je pomogao nabaviti sredstvo za uspavljivanje – ispovijedila se pritisnuta dokazima Brankica nakon stavljanja lisica na ruke.

Za razliku od Brankice koja će krivčno odgovarati zbog ubijanja i mučenja životinja a zbog čega joj prijeti do jedne godine zatvora, za pretpostaviti je da će Dalibora sustići ruka pravde zbog pomaganja u (ne)djelu.

Još uvijek, međutim, nije poznato gdje je nabavio je sredstva za eutanaziju.

Inače, Brankici ovo nije prvi ulazak u policijske evidencije. Ogriješila se o zakon zbog nekoliko imovinskih delikata, dok je Bariću ovo prvi krivični grijeh.

Jutarnji