Screenshot 1 49
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 12, 2021 @ 0:07
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Facebook stranica “Aktivisti za životinje Tuzla” večeras su objavili dirljivu i tužnu fotografiju koja slama srce.

Naime, ispred SKPC Mejdan primjećen je pas koji ne želi da napusti mjesto na kojem se nalazi truplo drugog psa u beživotnom stanju.

“Jedan pas mrtav drugi sjedi pored njega, na ovoj kiši, snijegu. Pokušala sam sve.. Al on ne želi da se udalji od drugog psa jedino što sam uspjela je nahraniti ga dva puta sam se vraćala ali bezuspješno neće se pomjeriti.. ne želi.. Ako neko može bilo šta samo da nije na kiši.” navedeno je u opisu fotografije.

Nedugo nakon objave jedna aktivistkinja je posjetila mjesto na kojem su se psi nalazili, i zatekla isti prizor:

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Otišla sam i tri puta i uspjela sam pomoću hrane ga malo pridobiti da krene sa mnom, al je stao i vratio se do drugog psa, nije mi dozvolio da tijelo pomjerim… Samo sam ga uspjela nahraniti ponovo, (to su psi što borave kod Omege)” navedeno je.

Kako je napisano u jednom od komentara, pas se ne pomjera sa ovog mjesta već dva dana.

“Ova dva psa su uvjek bili zajedno hodali su tako oko Mejdana do Omege. Spavaju i imaju sklonište iza Mejdana i svi smo ih hranili” piše djevojka koja radi u obližnjoj prodavnici sportske odjeće.

Dirljiv i emotivan prizor još jedan je primjer koji govori o bezgraničnoj lojalnosti pasa. Vjernost je prirodno ponašanje za pse.

LIDER