Portal 072info

Problemi sa masnom kosom

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

rsz_1xxx

Svaka žena je različita i ima različit tip kože i kose, ali isto tako se razlikujete po tonu kože i boji kose. Kosa može biti normalna, masna i suha. Podjela je na osnovu sposobnosti tjemena da luči sebum. Kod masne kože problem je što pore na glavi prebrzo i previše izlučuju sebum, a to se očituje naravno sa slijepljenim pramenovima masne kose.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Šta je sebum? I da li je štetan? To je prirodna masnoća. Ne, suprotno, sebum nam je potreban. Tanak sloj masnoće preko svake dlake služi kao zaštita koja čuva kosu od isušivanja i prevelikog pucanja vrhova kose. Sebum omotava čitavu dlaku, od korijena do vrha i zato je potrebno iščetkavanje kose kada se zamasti da bi se masnoća rasporedila duž čitave dlake i zatvorila oštećenja kose.

A da li imate problem i vaša kosa je konstantno masna i to vas dovodi do ludila? Ovaj problem je izraženiji kod žena čija je kosa prirodno tanja. Možda znate potrošiti i sate kako biste napravile svoju kosu baš kako želite i nakon par sati vaša kosa počinje da se spušta pod težinom masti koju vaše tjeme ispušta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ako imate ovakav problem, postoje prirodna rješenja. Iako je potrebno redovno pranje kose koje svakako oduzima mnogo vremena, to ujedno i nije zdravo. Prečesto pranje kose stvara kontra efekat i ono će konstantnim odsustvom masnoće lučiti istu još brže.

Pokušajte sa nekim prirodnim sredstvima da napravite interval između dva pranja kose na barem dva ili tri dana. Pokušajte sa sokom od limuna. Djeluje na način da sužava pore na tjemenu i reguliše lučenje masnoće. Možete mu dodati i sodu bikarbonu i žumanjak, a ako stavljate limunov sok na crnu kosu dodajte i ulje od čička.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ukoliko želite posebno jako djelovanje, nabavite zelenu glinu koja se pokazala kao najbolji regulator masnoće. A glinu možete koristiti i ukoliko imate probleme za masnom kožom lica. Čisti pore, upija masnoću i reguliše izlučivanje.

Jabučni ocat je najlakši za upotrebu i bit ćete sigurno zadovoljne rezultatima. Pomiješajte 4 kašike octa u 2 decilitra vode i natopite kosu, posebno tjeme. Nakon desetak minuta isperite kosu mlakom, ili ako možete hladnom vodom. Ovaj postupak ponavljajte jednom sedmično. Rezultate ćete sigurno primjetiti.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME