Portal 072info

“Probudi se”: Novi spot benda Nemoguće vruće povodom 30. rođendana (VIDEO)

Legendarna zenička grupa Nemoguće vruće 30 godina postojanja obilježila je premijerom spota za pjesmu “Probudi se” i najavom velikog koncerta koji je planiran na platou Gradske arene u Zenici 23. jula ove godine.

Nakon ponovnog okupljanja 2010. najpoznatija zenička grupa objavila je tri pjesme, a u povodu velikog jubileja izdali su dva singla „Probudi se“ i „Već sutra“ snimljena u studiju Almannah, Dejana i Saše Pejakovića u Sarajevu. Novi album se sprema i mogao bi biti objavljen u jesen ove godine.  

Ljubav prema gradu u kojem je bend nastao tema je spota za pjesmu „Probudi se“. Kadrovi Zenice na kakve većina nije navikla prati svirka benda kao simbolična najava velikog koncerta kojim će se obilježiti jubilej. Uz dozu ljubavi, romantike i ljetne razigranosti sve zajedno čini da pjesma „Probudi se“ bude jedna od onih koje će se rado slušati i gledati.

Za spot je zaslužan Dron.ba multimedia.

2

Legendarna zenička grupa osnovana je kao „Nemoguće vruće“ 1986. i izdala je krajem ‘80-ih u produkciji Jugotona album pod nazivom „Ljubavi Mladog Vertera”, sniman u splitskom studiju “Tetrapak” pod aranžerskom palicom Željka Brodarića Jape. Album se prodao u više od 30.000 primjeraka.

Grupa u kojoj je gitarista kruh zarađivao kao električar u Staroj jami Rudnika Zenica, bubnjar radio kao taksist, klavijaturist kao likvidator plaća na Rudniku, bila je totalno atipična za tadašnju rock scenu. Kraj ‘80-ih i početak ‘90-ih donosi promjene u život i rad grupe. Neki članovi odlaze, grupa mijenja vokalnog solistu.Početkom ‘90-ih grupa se razilazi pod bremenom promjena i nesretnih dešavanja na ovim prostorima
Nakon 23 godine, većina njih koji su ostali u Zenici okuplja se ponovno.

Sastav se pomlađuje dvojicom gitarista – Igorom Jukićem i Sandrom Kovačevićem, te učvršćuje u ritam sekciji iskusnim basistom Aleksandrom Golićem.
Na povratničkom koncertu 16. aprila 2011. godine, nakon 23 godine pauze, zenička publika ponovno je pjevala s omiljenom grupom.

Nemoguće vruće su: Miroslav Kovačević – gitara, Želimir Jukić – klavijature, Edin Kulalić – bubnjevi, Branislav Lovrić – vokal, Igor Jukić – gitara, Sandro Kovačević – gitara, Aleksandar Golić – bas gitara.

Do ponovnog susreta 23. jula, uživajte u spotu „Probudi se“.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box