Procesuirani i prijavljeni izvršioci teških krađa izvršenih na području Tešnja

policija

Dana 29.07.2013. godine, Policijska stanica Tešanj je dostavila Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica: K.H., rođen 1980. godine i M.M., rođen 1986. godine, oba lica iz Tešnja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Teška krađa” iz člana 287. stav 1. KZ FBiH, a u vezi sa članom 31. KZ FBiH.

Kako je utvrđeno mjerama i radnjama poduzetim od strane operativnih službenika Policijske stanice Tešanj, prijavljena lica su dana 30.11.2012. godine, u večernjim satima, u mjestu Piljužići, općina Tešanj,  izvršila tešku krađu provaljivanjem u porodičnu kuću vlasništvo M.E.,  iz koje su tom prilikom otuđila određenu količinu zlatnog i srebrenog nakita, registar kasu, te novac u iznosu od 450,00 KM.

Daljnjim operativnim radom i zavedenom kriminalističkom obradom je utvrđeno da su prijavljena lica istog dana, takođe u večernjim satima, u mjestu Piljužići, izvršila provalu u prostorije TR „SEMM”, vlasništvo M.E., te iz unutrašnjosti iste otuđila kasu  i  220,00 KM.

Nakon prikupljenih operativnih saznanja koja su dovodila navedena lica u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela, ista su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama Policijske stanice Tešanj, gdje je nad licima zavedena kriminalistička obrada.

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE