Procijenite sami: Objavljen snimak govora imama Amira Mahića koji istražuje i policija zbog “govora mržnje”

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon što je govor glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Kozarcu kod Prijedora, Amira efendije Mahića objavljen na YouTubeu, te postao javno dostupan, krenule su osude iz bh. entiteta RS.

Reaguje se na izjave koje dovode u vezu Svetog Savu i fašizam, te na one koje Srpsku pravoslavnu crkvu porede sa sektom.

“Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih dijelova svijeta, taj čovjek? To je čovjek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovdje dobro poznajemo. To je srpska pravoslavna sekta. To je u osnovi sektaško učenje pravoslavlja koje nema sa izvornim hrišćanskim i pravoslavnim učenjem osnovne poveznice koje bi trebalo da ima…”, rekao je tokom svog govora imam Mahić.

ČITAJ JOŠ:  Imam iz Kozarca pozvan na saslušanje u MUP RS

Govor je ocijenjen skandaloznim, a uskoro je postao privatan i ne može mu se pristupiti na YouTubeu.

Ipak, naknadno je objavljen snimak koji možete pogledati OVDJE.

A cijeli slučaj je stigao i do policije u Prijedoru.

“Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su, po saznanju o postojanju video snimka u kojem vjerski službenik iz Kozarca širi govor mržnje i iznosi niz uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve, obavjestili Okružno javno tužilaštvo Prijedor i u skladu s tim preduzimaju se mjere i radnje  cilju dokumentovanja navedenog”, rečeno je iz Policijske uprave Prijedor.

ČITAJ JOŠ:  Imam iz Kozarca pozvan na saslušanje u MUP RS

Source

GODISNJICA
MARKETING