Portal 072info

Pročitajte koja je imena za djecu sud zabranio

Ilustracija
Roditelji se danas trude da budu originalni u davanju imena deci, ali nekada u svojim fantazijama preteraju.

Ovo je lista imena koja je sud odbio.

1. Nutella

Jedan francuski par je želeo da svojoj ćerki da ime po čuvenom krem namazu kako bi pokazali koliko je slatka. Sudija se nije složio sa njihovom odlukom uz obrazloženje da će zbog imena devojčica biti meta šale. Sudija je skratio ime, pa se djevojčica sada zove Ella.

2. Akuma (đavo)

Akuma na japanskom znači Đavo, a zbog pokušaja da se djetetu da ovo ime oglasio se i japanskim premijer. Ministar pravosuđa je istakao da vlada ne bi trebalo da se mješa u izbor imena, ali nakon duže rasparave ovo ime je postalo nedozvoljeno.

3. Anal

Na listi zabranjenih imena na Novom Zelandu je Anal, jer je nekom roditelju to ime palo na pamet.

4. Gesher (most)

Norveška ima stroga pravila kada su imena djece u pitanju. Majka malog Mosta završila je u zatvoru, jer nije platila kaznu zbog korišćenja imena koje je nedozvoljeno. Ona je izjavila da joj je ime rečeno u snu i da tako treba svog sina da zove.

5. @

Kao i brojne zemlje, tako i Kina ne dopušta simbole i brojeve kao dio imena. Ali čuveni simbol se u kini izgovara kao “ai-ta“, što je slično zvuči kao “volim ga“ na kineskom, pa je jedan par mislio da je to pravo ime za njihovog jedinca. Sud se nije složio.

6. Metallica

Mala Metallica krštena je pod ovim imenom, ali švedski sud je rekao – ne.

7. Linda

Saudijska Arabija je 2014. godine objavila spisak imena, među kojima je bila i Linda. Na spisku su se našla imena koja nisu dozvoljena, jer imaju povezanost sa zapadnjačkom kulturom.

8. Fraise (jagoda)

Na francuskom ovo znači jagoda, ali francuski sud je bio zabrinut zbog fraze “ram è ne ta fraise” ili u slobodnom prevodu “dovlači guzicu ovamo”, pa su roditelji odustali od ovo ideje.

NN

Podijelite članak