Pročitajte koji trgovački lanci sutra rade, a koji ne

Pojedini trgovački lanci, odnosno njihove poslovnice u Federaciji BiH sutra, prvog dana Bajrama, neće raditi. Dok su se jedni odlučili na takav korak kako bi njihovi radnici praznik proveli s porodicama, u drugim je radno vrijeme uobičajeno ili je skraćeno.

Iz Binga su saopćili da 180 njihovih poslovnica neće raditi na prvi dan Bajrama. U ovom trgovačkom lancu pred praznik je pojačan obim posla te su podršku kolegama u maloprodaji pružili menadžment kompanije te zaposleni iz uprave.

Oni su zajedno sa svojim kolegama u maloprodaji osigurali dostupnost raznovrsnih proizvoda na policama za građane širom BiH.

I iz Amko komerca poručili su da nijedna njihova poslovnica neće raditi u četvrtak, 13. maja. Kako navode, ovom malom gestom nastoje pokazati brigu i zahvalnost svim zaposlenicima za njihov veliki doprinos kompaniji tokom cijele godine te žele da svi zaposlenici praznične dane provedu uz porodicu.

Mercator je obavijestio kupce da prvog dana Ramazanskog bajrama, u četvrtak, 13. maja 2021. godine, Mercator trgovine na području FBiH neće raditi, osim onih u Čapljini, Mostaru i Kiseljaku.

Kada je riječ o Konzumu, u Hercegovini i u Republici Srpskoj rade po uobičajenom radnom vremenu, dok ostali rade samo u prvoj smjeni, od 7 do 15 sati. Izuzetak su radnje u Cazinu i Bihaću te dva objekta u Sarajevu, u SCC-u i na Ilidži.