kisa 301027 750x500 1
26.07.2020., Zagreb - Jaki pljusak i nevrijeme osvjezilo gradske ulice te uzrokovalo manju stetu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 8, 2021 @ 7:35
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

U Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrim kolnicima. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama, navode iz BIHAMK-a.

NER FIT

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Kažu kako vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog izlijevanja vode na kolnik obustavljen je promet na dionici Podgrab – Jahorina (u mjestu Lisovići).

Na dionici Sarajevo – Foča mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, dok se promet autobusa i teretnih vozila odvija preko Romanije. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Zbog radova na dionicama A-1 Sarajevo sjever – Podlugovi i Kakanj – Visoko (most u naselju Dobrinje), promet se odvija usporeno.

Upozoravamo vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici M-4 Tuzla – Kalesija (Simin Han – Caparde), promet se u vremenu od 22:00 do 06:00 sati obustavlja i preusmjerava preko Dubrava. Tijekom dana osobna vozila iz pravca Tuzle prometuju kroz tunel, dok se vozila iz pravca Kalesije preusmjeravaju obilaznicom oko tunela. Promet teretnih vozila preusmjerava se preko Dubrava.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izvođenja radova u Mostaru, za sav promet zatvoren je dio ulice Kralja Tomislava (Avenija) od raskrižja ulica Dubrovačka i Splitska do raskrižja sa ulicom Kralja Petra Krešimira IV.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

  • M-5 Gromiljak – Blažuj (Bilalovac), Jajce – Donji Vakuf (tunel Skela),
  • M-6 Grude – Ljubuški,
  • M-16 Livno – Šujica (Borova Glava),
  • M-17 Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Buna – Tasovčići, Ozimica – Topčić Polje (Donja Golubinja),
  • M-17.4 Čitluk – Mostar,
  • M-17.5 Posušje – Rakitno.
  • R-424 Šipovo – Kupres.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.

LIDER