Portal 072info

Procurio dio glasova ruskog žirija?

Pravila o glasanju na Eurosongu ove su godine stroža no ikada, no iako su članovi žirija svake od 42 zemlje dobile jasne upute o dozvoljenim i nedozvoljenim aktivnostima, već nekoliko sati nakon odrađene generalne probe prve polufinalne večeri članovi ruskog žirija uspjeli su se naći u centru ozbiljnog skandala.

Na YouTube je naime procurila snimka članova ruskog žirija koji gledaju nastupe nizozemskih i armenskih predstavnika, a u razgovoru potom netko od njih navodi kako su Nizozemskoj dali sedam bodova, piše Eurosong.hr.

U videu se jasno vidi da su ruski članovi žirija prekršili čitav niz strogih pravila: nipošto se nisu smjeli snimati tijekom bodovanja, apsolutno je zabranjeno informacije o glasanju objaviti u javnosti, a ne smije se snimati niti ekran.

Snimka je, povrh svega, u startu emitirana na Periscopeu, platformi koja omogućuje praćenje sadržaja uživo, a nije poznato kome su to Rusi live omogućili gledanje vlastite probe.

Reakcija organizatora zasad nije poznata, no u kuloarima se očekuju stroge kazne. Budući da će ove godine odvojeno glasati žiri i publika svake pojedine zemlje, nagađa se da će, uz eventualnu novčanu kaznu, biti zatražena i smjena svih članova ruskog žirija.

 

vijesti.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box