Portal 072info

Procurio nevjerovatan podatak o Schumacherovom liječenju

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sedmerostruki prvak u Formuli 1, legendarni Nijemac Michael Schumacher, još uvijek se oporavlja od teške nesreće na skijanju koja se dogodila u decembru 2013. 

Sad se u javnosti pojavio podatak o njegovom liječenju. 
 
Naime, o njegovu zdravlju se navodno brine čak 15 medicinskih stručnjaka, a njegovo liječenje košta otprilike 140.000 eura sedmično. The Express također navodi kako je do sada na njegovo liječenje potrošeno nevjerovatnih 14 miliona eura. 
 
Dobra vijest u čitavoj ovoj tužnoj priči oko ovog velikog šampiona je da se, prema njegovoj menadžerici Sabine Kehm, zdravstveno stanje Schumachera popravlja. Kehm je to izjavila prije nekoliko dana, i razveselila čitav sportski svijet. 
 
Podsjetimo, Schumacher se ozlijedio na skijanju u Francuskoj, kada je na zabranjenom dijelu skijaške staze pao i udario glavom u kamen. Nijemac je zadobio teške ozljede glave i stavljen je u stanje inducirane kome. Nakon toga se probudio iz kome te je napustio bolnicu u Grenobleu, nakon čega je prebačen na rehabilitaciju u Sveučilišni bolnički centar Vaud u Lausanni, piše Sportski. 
 
Njegova porodica je dugo tajila što se događa s Michaelom, jer nije željela da mu se remeti mir u oporavku. Novinari su na sve načine pokušavali doznati u kakvom je stanju Schumacher, a informacije su curile na kapaljku. 
 
Nakon dugo vremena konačno se oglasila njegova menadžerica, koja je sa spomenutim dobrim vijestima dala nadu u njegov oporavak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

AA

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME