Prodajem BMW 740i iz 1998. godine, kao nov: Vlasnik ga 23 godine držao u posebnoj kapsuli

Brojnim auto entuzijastima automobilima često je teško odabrati između novog i polovnog vozila. Naime, mnogi će reći da stariji automobili imaju ono nešto, ali su korišteni i uvijek zahtijevaju puno više održavanja.

S druge strane, novi automobili zbog elektrifikacije jednostavno više nemaju dušu.

No nedavno se na njemačkom oglasniku pojavilo rješenje za sve probleme. Pojavio se oglas potpuno novog BMW-a 740i (E38) iz 1998. godine.

Vjerovatno ćete se sada svi zapitati kako je moguće da se automobil star 22 godine prodaje pod pridjevom nov? Izgleda da je danas sve moguće.

Vlasnik navodi u oglasu da je automobil kupljen 1997. godine od strane jedne starice koja je rođena 1927. godine. Nije poznato šta se događalo u međuvremenu, ali luksuzni BMW prešao je tek 255 kilometara.

Ubrzo nakon toga, automobil je uvezen u garažu te zaštićen plastičnom kapsulom s mehaničkim cirkulisanjem zraka. Tako se prevenisalo da i najmanje zrnce prašine „sleti“ na površinu karoserije.

S toliko malom kilometražom, snažni 4,4-litreni motor V8 vjerovatno se još nije niti razradio, a cjelokupno stanje automobila je izvanredno.

Izvana je BMW obojen u prekrasnu tamnozelenu boju, a iznutra je usklađena kombinacija bež kože i drvenih komponenti.

Stoga niti ne čudi da je ova Serija 7 već dostigla cijenu od 48350 eura, a još je prestalo osam dana do kraja aukcijskog oglasa.