Prodao Messiju hotel za 30 miliona eura, koji ne vrijedi ništa

hote messi 1

Sedmostruki osvajač Zlatne lopte izgleda nema baš pravi smisao za ulaganje.

Superzvijezda PSG-a Lionel Messi (34) kako piše “El Confidencial” saznao da je njegov hotel u Sitgesu (Barcelona) težak promašaj.

Tadašnja zvijezda FC Barcelone 2017. godine je kupila hotel s četiri zvjezdice “MiM Sitges” nedaleko od svog privatnog posjeda. Za objekat sa 77 soba i panoramskom krovnom terasom Argentinac je navodno platio 30 miliona eura.

Kako prenosi “El Confidencial”, trenutno se čeka sudski nalog za rušenje hotela.

Copy

Messi je kupio hotel ne znajući da nije po gradskim standardima i da je gradska uprava naredila njegovo rušenje. A, sve zbog nepoštivanja građevinskih propisa prilikom izgradnje. Balkoni su izgrađeni nepropisno, požarne stepenice također nisu po propisima… Nedostatke nije moguće korigovati jer prijeti opasnost od rušenja.

Iz izvještaja Gradskog vijeća da se zaključiti da hotel radi bez prve upotrebne dozvole, te da su izvedeni radovi koji nisu obuhvaćeni izdanom licencom.

Balkoni hotela izgrađeni su bez dozvole / Foto: mimhotels.com

Prema istom izvoru, prethodni vlasnik hotela Francisco Sánchez Rodríguez, znao je za nepravilnosti i nalog za rušenje u trenutku kada je Messiju prodao hotel, ali je ipak izvršio prodaju. Prema odluci sudu, zgrada mora biti srušena.

Zaista loša investicija nogometne zvijezde i po svemu sudeći nije jedina. “El Confidencial” je najavio nova otkrića.

Prethodni članakMIZ Zavidovići: Povećan iznos članarine za sve članove
Sljedeći članakZENICA: Počelo postavljanje novogodišnje dekoracije i kućica za “Studengrad”