Portal 072info

“Prodor na Zapad” nova predstava BNP-a

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

„Prodor na Zapad“ ili „Drang nah vesten“, nova je predstava Bosanskog narodnog pozorišta, čija će pretpremijera biti izvedena sutra naveče u okviru Zeničkog proljeća, dok će njenom premijerom ovaj ansambl 06. maja otvoriti ovogodišnji 15. Festival bh drame u Zenici.

Predstava je nastala u autorskom timu bh dramskog pisca Dragana Komadine iz Sarajeva, a po ideji i zamisli Lajle Kaikčije, koja je i njen reditelj, rečeno je da današnjoj pres konferenciji u zeničkoj teatarskoj kući.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Riječ je o savremenom bh tekstu, koji govori o aktuelnim pitanjima odlaska pojedinaca i kompletnih porodica iz BiH u druge zemlje, u nadi da će tamo pronaći egzistenciju i bolji život, a sve to na primjeru jedne prosječne zeničke porodice i njihovog života i to u vrijeme vikenda kada se desio veliki teroristički napad u Parizu, navodi autor teksta Dragan Komadina.

Scenograf i kostimograf predstave je Sabina Trnka, a u njoj igraju Izudin Bajrović, prvak sarajevskog Narodnog pozorišta, te mlada zenička glumačka ekipa: Saša, Handžić, Lana Delić, Uranela Agić Burina i Enes Salković.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

(RTVZE/V.J.)

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)