Prof. Jahić, doktor koji je ugradio stentove poznatom novinaru: Hadžifejzović je dobro

836EEB24 7D0B 46F1 936A A939C0BAF2E0


Senad Hadžifejzović
, poznati bh. novinar, u petak i subotu nije vodio Centralni dnevnik na FACE TV. Razlog leži u tome što je Hadžifejzoviću izvedena procedura implantacije stentova u koronarne arterije srca u bolnici Medical institute Bayer. 

Etički i profesionalni standardi

U MIB-u strogo drže do etičkih i profesionalnih standarda, pa o tretmanu Hadžifejzovića, ali i svih drugih pacijenata, nikada javno ne govore. 

No, Hadžifejzović je imao obraćanje na FACE TV i u izjavi je pomenuo MIB što je bilo dovoljno da se pokrene lavina poziva na broj telefona prof. dr. Elmira Jahića, koji je bio na čelu tima koji je izveo implantaciju stentova na Hadžifejzovićevom srcu.

  • Prof. Jahić: Hadžifejzović je dobroProf. Jahić: Hadžifejzović je dobroFOTO: ARHIV

-Nakon njegovog javnog istupa mogu samo reći da je dobro i ništa više – kazao je za “Avaz” prof. Jahić, koji upozorava građane, ali i struku da su kardiovaskularne bolesti i dalje prvi uzročnik smrti u BiH i svijetu.

U MIB-u se neophodna pažnja pruža svakom pacijentu, a posebna je bitna dijagnostika i dijagostičke procedure.

Živimo u stresnim vremenima

-Živimo u stresnim vremenima i građani moraju pratiti stanje svog zdravlja, to bi bio moj savjet. Redovne kontrole su neizbježne, a važno je da se bolest otkrije što prije i utvrdi razlog bolesti – ističe profesor Jahić.

Avaz

Prethodni članakPjevačica Indi, nakon što je smršala 22 kilograma, ponosno pokazuje izvajano tijelo
Sljedeći članakPrva žena u Konjicu, a peta u BiH osvojila 78 vrhova iznad 2.000 metara