Profesor (52) seksualno uznemiravao učenice na ekskurziji

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Profesor (52) jedne srednje škole u Hrvatskoj prijavljen je za neovlašteno snimanje i seksualno uznemiravanje. Priveden je i određene su mu mjere opreza i to zabrana približavanja te zabrana uspostavljanja kontakta s dvije učenice.

Trenutno se nalazi na slobodi.

Policiji je najprije pristupio direktor srednje škole te je policiju informisao da su mu se obratili roditelji djece, a sporan je bio izlet srednjoškolaca u Italiji u razdoblju od 3. do 6. maja kada je jedna srednjoškolka prijavila da ju je profesor seksualno uznemiravao, piše Slobodna Dalmacija.

U pratnji roditelja je došla i druga učenica te je policiji prijavila da ih je profesor na ekskurziji neovlašteno snimao. Ušao je u hotelsku sobu oko 6 časova ujutro i fotografirao je nju i njezine prijateljice dok su spavale u svojim krevetima da bi im te fotografije koje je snimio na kraju i pokazivao. Profesor je priveden na Opštinsko državno tužilaštvo uz ove dvije kaznene prijave, ali je nakon ispitivanja pušten na slobodu uz mjere opreza.

Na pozive direktor škole nije se javljao. Iz sekretarijata škole su rekli da je otišao u ispostavu te škole u jedno drugo mjesto.

O ovom događaju policija nije izvijestila radi zaštite djece i maloljetnika, a Opštinsko državno tužilaštvo i dalje intenzivno radi ovu obradu.

Nije poznato da li je direktor suspendovan ili i dalje radi u školi.