Profesor koji ne voli da mijenja navike: 40 godina u istom džemperu i košulji

Profesor koji ne voli da mijenja navike: 40 godina u istom džemperu i košulji

n72257

Sasvim slučajno se desilo da se nastavnik fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi u Teksasu, Dejl Irbi (63), koji ove godine odlazi u penziju, dvije godine zaredom, 1973. i 1974, slika za godišnji školski almanah u istom džemperu i košulji.

Kada ga je njegova supruga Keti, takođe učiteljica, zadirkujući ga upitala a što ne bi i treću godinu obukao isti braon prsluk na “v” izrez i bijelu kariranu košulju, Dejl je prihvatio izazov.

Za lokalne novine je izjavio:

“Bilo mi je toliko neprijatno kad sam druge godine dobio fotografije i shvatio da sam nosio isti isticijati pulover i košulju kao i prethodne….. Ali, poslije pete godine, bio sam u fazonu ‘zašto prestajati?’”.

I tako su se svake godine smjenjivali samo ramovi, pozadina na slici, Dejlovi brkovi i kosa, ali je odjeća svih 40 godina ostala ista: braon prsluk i bela košulja.

On naglašava da je riječ o uvek istoj košulji, i da se iz godine u godinu, mijenja samo to koliko mora da uvuče stomak da bi je zakopčao.

Direktor Dejlove škole izjavio je da bi sva djeca iz njihove škole od njega trebalo da se nauče sportskom duhu i poštovanju drugih, a gimnastička sala je upravo po Dejlu Irbiju dobila ime.

Izvor: Blic

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE