Profesor Semir Osmanagić: Novak Đoković bi u maju ponovo trebao doći u Visoko

s 3

Profesor dr. Semir Osmanagić, osnivač fondacije “Arheološki park – Bosanska piramida Sunca”, potvrdio je za portal “Avaza” da bi Novak Đoković u maju trebao ponovo posjetiti Visoko. 

– Novak ima tri turnira u maju, raspored mu je zgusnut. VIdjet ćemo – kaže Osmanagić. 

U intervjuu za srbijanske medije, Osmanagić je 25. aprila otkrio da postoji opcija da prvi reket svijeta ponovo posjeti bosansku dolinu piramida.

– Nadam se da će doći prije Rolan Garosa, koji je na programu 30 maja, kako bi napunio baterije – kaže Osmanagić za naš portal.  

Podsjetimo, Đoković je dolazio dva puta u Visoko. Prvi put 15. jula i to poslije preležane korone, sa roditeljima. Tada je obišao nekoliko lokacija i bosansku piramidu Sunca, Mjeseca, tunele Ravne 2, tunele Ravne 3, park Ravne dva. Kako je kazao profesoru Osmanagiću, jako dobor se osjećao, potpuno je zaboravio koronu. 

Drugi put je došao polovinom oktobra posle finala Rolan Garosa kada je izgubio od Nadala. U nedjelju je igrao meč, u ponedjeljak je bio već u Visokom. Ponovo je za jedan dan uspio da prebrodi i zaboravi taj poraz na Rolan Garosu i oporavi se za nova iskušenja, a u januaru je već osvojio Australijan open.

IZVORAvaz
Prethodni članakOrganizirale prostituciju u BiH: Ukrajinke ostaju u pritvoru još tri mjeseca
Sljedeći članakSaša Matić otkrio za koju je pjesmu dobio najveći bakšiš i od koga