Portal 072info

Profit banaka u FBiH 124 miliona maraka

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bankarski sektor FBiH, zaključno sa 30. septembrom ove godine, ostvario je pozitivan finansijski rezultat u iznosu od 124 miliona KM, saopšteno je iz Agencije za bankarstvo FBiH.

Kako su istakli, pozitivan finansijski rezultat od 153,4 miliona KM ostvarilo je 15 banaka, a gubitak u poslovanju u iznosu od 29,4 miliona KM iskazan je kod dvije banke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ukupan bankarski sektor u FBiH je stabilan i siguran. Na osnovu iskazanih izvještaja banaka u trećem kvartalu tekuće godine, likvidnost, profitabilnost i kapitaliziranost bankarskog sistema su zadovoljavajući”, navedeno je u saopštenju. Prema njihovim riječima, to pokazuje i stanje koeficijenta adekvatnosti kapitala, koji je zaključno sa zadnjim danom septembra ove godine iznosio 17,2 odsto, a što je za 0,8 procentnih poena manje u odnosu na kraj 2013. godine, ali je i dalje znatno viši od zakonskog minimuma od 12 odsto.

“Bilansna suma bankarskog sektora na kraju trećeg kvartala tekuće godine iznosila je 15,9 milijardi KM i za tri odsto je veća nego na kraju prošle godine, dok su i novčana sredstva povećana za jedan odsto, što je prevashodno rezultat povećanja depozita”, kazali su u Agenciji. Dodali su da su krediti zabilježili rast od 2,4 odsto, ili 260 miliona KM, i na kraju trećeg kvartala 2014. godine iznosili su 11,1 milijardu KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nezavisne

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME