Proganjao ženu, prijetio da će je ubiti, fotografisao je i fizički nasrtao na nju

Proganjao ženu, prijetio da će je ubiti, fotografisao je i fizički nasrtao na nju

Protiv V.V. (36) Treće osnovno javno tužilaštvo podnijelo je optužni prijedlog zbog sumnje da je izvršio krivično djelo proganjanje.

– Postoji sumnja da je u periodu od marta 2023. godine pa do decembra pratio oštećenu, fizički joj se približavao protiv njene volje, pokušavao da uspostavi kontakt s njom neposredno i preko drugih osoba, te telefonom i drugim sredstvima komunikacije prijetio joj da će je ubiti. Potom, preko njoj bliskih osoba je preduzimao i druge radnje na način koji može osjetno da ugrozi lični život oštećene na taj način što ju je u više navrata telefonskim putem kontaktirao, upućivao prijetnje, te je dolazio do njenog radnog mjesta, uznemiravao njene prijatelje, kontaktirao je putem elektronske pošte, te je pokušavao da stupi u kontakt sa oštećenom i preko trećih lica usljed čega su je i nepoznata lica uznemiravala, te ju je neovlašteno fotografisao i dostavljao joj ove fotografije – saopćeno je, prenosi Telegrad.rs.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu prema okrivljenom produži pritvor s obzirom da i dalje stoje razlozi zbog kojih je pritvor kao i da postoje okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni ponoviti krivično djelo te je predloženo i da sud, nakon održanog pretresa i izvedenih dokaza, okrivljenog oglasi krivim te da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE