Proglas Rijaseta Islamske zajednice u BiH o prikupljanju pomoći narodu u Turskoj i Siriji

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Islamska zajednica u BiH uputila je proglas i u kojem poziva na prikupljanje pomoći stradalim u zemljotresu u Turskoj i Siriji. 

– Pozivamo sve muslimane i muslimanke da iz svojih kućnih zaliha odvoje barem jedno ćebe i, ukoliko posjeduju, grijalicu, te da ih dostave u džematske i džamijske prostorije.

Također, građani mogu dostaviti i sljedeće stvari (nekorištene): ženski i muški unutrašnji veš i čarape, žensku i mušku obuću, ženske i muške termalne dukserice i jakne i ženske i muške termalne helanke, majice, kabanice i pončo.

ČITAJ JOŠ:  Cvijanović prozvala IZ u BiH: Zašto niste reagovali na spaljivanje Kur'ana

Također, moguće je donirati i krevet, jorgan, deke, postiljinu, vreće za spavanje, konzerviranu hranu, pelene, hranu za bebe i higijenske setove za žene.

Na listi potrebnih materijala unesrećenom stanovništvu Turske i Sirije su i električne grijalice, grijalice na plin, plinske boce, peći na drva i ugalj, mobilne montažne kuće i kuhinje, mobilne pećnice, mobilni toaleti i kupatila, te eksterne baterije i materijali za noćnu rasvjetu/fenjeri.

Ukoliko je moguće organizirati, pozivaju se fizička i pravna lica da na raspolaganje stave i građevinske mašine koje se mogu koristiti za uklanjanje otpada, opremu za spašavanje (mašine za probijanje betona i bušilice), te agregate/generatore.

ČITAJ JOŠ:  Islamska zajednica u BiH organizuje u petak sergiju za pomoć narodu Turkiye i Sirije

Rijaset nalaže svim medžlisima i džematskim odborima da prikupljene stvari uskladište i dostave ih do sabirnih centara koji će im biti naznačeni u medžlisima ili džematima.

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini moli i sve dobavljače i proizvođače šatora u Bosni i Herecgovini da kontaktiraju Rijaset Islamske zajednice na telefon broj: 033 289 700 ili putem e-mail adresa: [email protected] ili [email protected] – piše u proglasu.

GODISNJICA
MARKETING