Portal 072info

Prognoza vremena do 8. marta: Od petka značajniji porast temperatura

Meteorolozi su u danas objavljenoj dugoročnoj prognozi, najavili promjene vremena u narednih nekoliko dana. Stabilne vremenske prilike prognoziraju se do kraja ove sedmice, a od četvrtka 24. februara povećanje oblačnosti i umjerene padavine širom Bosne i Hercegovine.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prestanak padavina i kratkotrajna stabilizacija vremenskih prilika očekuje se od 27. februara do 3. marta. Nestabilno vrijeme očekuje se od 3. do kraja prognoznog perioda 8. marta.

Jutarnje temperature do 24. februara u Bosni će se kretati se od minus šest do minus jedan, a u Hercegovini od dva do sedam stepeni, dok će dnevne u Bosni biti od pet do 10, a u Hercegovini od 10 do 15 stepeni.

Promjena temperaturnog režima prognozira se od 24. februara kada se očekuje porast temperatura na cijelom prostoru BiH. U periodu od 24. do kraja prognoznog perioda 8. marta u Bosni se prognoziraju jutarnje temperature od dva do sedam, a u Hercegovine od četiri do devet stepeni.

Maksimalne dnevne temperature u istom periodu u Bosni se očekuju od sedam do 12, a u Hercegovini od 11 do 16 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

fokus.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box