Portal 072info

Prognoza vremena: Evo šta nas očekuje u narednih sedam dana

U Bosni i Hercegovini u petak, 1. januara, doći će do prolaznog naoblačenje sa zapada. Ponegdje u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne, poslijepodne ili u večernjim satima, može biti slabe i povremene kiše ili snijega. Jutarnje temperature od -10 do -4, na jugu od -3 do 2, a dnevne -1 do 4, a na jugu od 5 do 9 stepeni.

U BiH u subotu, 2. januara, prijepodne bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne doći će do jačeg naoblačenje sa zapada, što će usloviti kišu, a višim područjima snijeg. Na istoku, sjeveru i sjeveroistoku Bosne padavine se očekuju u večernjim satima. Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnje temperature od -7 do -2, na jugu od -3 do 2, a dnevne 2 do 7, na jugu od 6 do 9 stepeni.

U nedjelju, 3. januara, bit će oblačno vrijeme s kišom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Obilnije padavina očekuju se u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i u Hercegovine. Očekivana količina padavina u toku 24 h: u južnim i jugozapadnim područjima od 40 do 60, lokalno do 80 l/m2, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne od 30 do 50, na sjeveru Bosne od 20 do 40, u centralnim i istočnim područjima Bosne, uglavnom, od 5 do 20 l/m2. Visina sniježnog pokrivača u toku 24h, uglavnom od 5 do 15 cm, na sjeveru Bosne od 15 do 25 cm. Jutarnje temperature od -5 do -1, na jugu od 2 do 5, a dnevne -3 do -1, a na jugu od 6 do 10 stepeni.

U BiH u ponedjeljak, 4. januara, bit će oblačno. U Bosni povremeno sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom. Jutarnje temperature od -12 do -6, na jugu od 3 do 7, a dnevne -7 do -1, a na jugu od 6 do 10 stepeni.

U BiH u utorak, 5. januara, bit će jutro sunčano i hladno, uz postepeno naoblačenje sa zapada. Padavine se očekuju poslijepodne i u večernjim satima. U višim područjima susnježica i snijeg, a u nižim kiša. Jutarnje temperature od -18 do -11, na jugu od -2 do 1, a dnevne -6 do 0, a na jugu od 5 do 10 stepeni.

U BiH u srijedu, 6. januara, bit će oblačno vrijeme s padavinama. U Hercegovini bit će kiša. Na sjeveru Bosne sa susnježicom i snijegom, u ostatku Bosne kiša i susnježica u nizinama, a u višim područjima snijeg. Jutarnje temperature od -9 do -3, na jugu od 2 do 6, a dnevne -3 do 2, a na jugu od 7 do 11 stepeni.

U BiH u četvrtak, 7. januara, jutro će na sjeverozapadu Bosne biti pretežno oblačno, a u ostalim područjima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U ostatku dana postepeno naoblačenje. Krajem dana ili u večernjim satima na sjeveroistoku Bosne je moguća kiša. Jutarnje temperature od -10 do -4, na jugu od -2 do 3, a dnevne 0 do 4, a na jugu od 7 do 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

bh-index.com

Podijelite članak