Prognoza za naredne dane: Kakvo nas vrijeme očekuje u BiH?

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom.

Temperature zraka u 08 sati (°C):
Bjelašnica -2;
Bihać 1;
Sanski Most 2;
Drvar 3;
Jajce, Prijedor 4;
Banja Luka, Gradačac, Sokolac 5;
Bijeljina, Doboj, Ivan-sedlo, Tuzla 6;
Livno, Sarajevo-Bjelave, Zenica 8;
Bugojno, Grude, Srebrenica, Trebinje 9;
Mostar, Stolac 11;

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i opada.

U višim područjima i na planinama sa snijegom

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, kišom ili susnježicom u Bosni. U višim područjima i na planinama sa snijegom. Tokom dana u Krajini u nizinama je moguć snijeg.

Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 2 do 8, u centralnim i istočnim područjima Bosne do 11, na jugu od 10 do 14 °C. U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Susnježica ili snijeg su mogući u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 10 °C.

U srijedu se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini tokom dana djelimično razvedravanje. U jutarnjim satima kiša se očekuje u Hercegovini i u Posavini, a u ostatku Bosne snijeg ili susnježica. U ostatku dana u Bosni sa slabom kišom ili susnježicom. Prestanak padavina prema kraju dana. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 10 do 14 °C.

Porast naoblake

U četvrtak jutro pretežno sunčano. Tokom dana porast naoblake u Bosni. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 15 °C.

U petak se očekuje pretežno sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 17 °C.

U subotu se prognozira oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša.

U Bosni u višim područjima i na planinama sa snijegom ili susnježicom. Jutarnja temperatura od -1 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 13 °C.

Prethodni članakMračna strana društvenih mreža: Facebook dozvoljavao političarima zloupotrebe
Sljedeći članakZakon o ugostiteljstvu-pravo na koje se šuti…