Portal 072info

Prognoza za novogodišnju noć: Kakvo nas vrijeme očekuje?

Anticiklona iznad Bosne i Hercegovine uslovljava i dalje stabilno vrijeme s temperaturama primjerenim za ovo doba godine. U Bosni će preovladavati magla koja će biti izraženija u kotlinama i duž riječnih tokova.

 

Na planinama i u Hercegovini i dalje sunčano sa malom do umjerenom oblačnošću. Desetog decembra je uz povećanje oblačnosti na čitavom prostoru naše zemlje, moguća slaba kiša, a na višim područjima i snijeg.

U petak i za dana vikenda očekuje se stabilizacija vremena i prestanak padavina.

Temperature zraka u ovoj sedmici kretat će se između -4 i 1 u Bosni, a u Hercegovini do 6 stepeni. Najviše dnevne temperature kretat će se u rasponu od 1 do 5 u Bosni, a u Hercegovini do 12 stepeni.

sa_novPrema sinoptičkim kartama 17. i 18. decembra očekuju se novo naoblačenje praćeno padavinama ali i nešto veće temperature zraka. Temperature u ovom periodu u jutarnjim satima kretat će se između 3 i 10 do 12 stepeni na jugu zemlje. Najveće dnevne temperature kretat će se od 8 do 15 stepeni. Pred kraj prognoziranog perioda moguć je pad temperature. Jutarnje temperature u ovom periodu spuštat će se i do -10 stepeni, piše u prognozi za period od osmog do 23. decembra, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

A ukoliko vas zanima da li će za praznične dane pasti snijeg, pogledajte fotografiju u prilogu. Sudeći prema stranici Accuweather, veće su šanse za kišu nego snijeg.

Podijelite članak