Portal 072info

Program obilježavanja Dana Armije RBiHp

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona obznanio je danas Protokol obilježavanja 15. aprila-Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine na nivou ovog kantona.

Program je praktično počeo danas posjetom bivših pripadnika Armije i MUP-a smještenih u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ u Fojnici.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Obilježavanje Dana Armije R BiH biće nastavljeno u četvrtak kada će boračke organizacije u svim općinama ZDK, osim Zenice posjetiti mezarja šehida i poginulih boraca. U osnovnim i srednjim školama biće održan čas historije o Armiji Republike BiH i provedeno takmičenje u literarnim i likovnim radovima na temu „I moj je otac bio borac Armije RBiH“, a taj dan će biti okončan posjetom štićenicima u zeničkom Domu “Porodica”, uz priču o Armiji, podjelu majica sa grbom Armije i prigodnim poklonima.

Centralni program je u petak, 15. aprila u Zenici. Počet će posjetom šehidskom mezarju na Prašnicama, a nastavit će se u 10 sati bogatim sadržajem na Trgu Alije Izetbegovića, pored centralnog spomen-obilježje Kameni spavač.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Niko neće dobiti pozivnice, a svi su javno pozvani da dođu jer organizator ovogodišnjim programu, kako rekoše danas, najvaljuje veliki zaokret u obilježavanju Dana Armije Republike BiH, s fokusom na edukaciji mlađih naraštaja, a s ciljem da to konačno bude dostojanstveno i na niovu kakvom treba biti i kakvi smo bili 92. i ostalih ratnih godina.  

rtvze.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6