Screenshot 8
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 1, 2021 @ 22:20
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u septembru više su za 0,4 posto u odnosu na prethodni mjesec, te više za 7,6 posto u odnosu na septembar prošle godine.

NER FIT

U septembru, u poređenju sa augustom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu zabilježile su rast od 0,6 posto, a u odnosu na septembar prošle godine više su za 5,8 posto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u devetom mjesecu nisu zabilježile promjenu nivoa, dok su u odnosu na septembar prošle godine zabilježile rast od 10,2 posto.

U septembru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda porasle su u energiji za 0,9 posto, u kapitalnim proizvodima za 0,3, trajnim proizvodima za 0,1, te netrajnim proizvodima za 0,8 posto, dok je pad od 0,1 posto zabilježen u intermedijarnim proizvodima.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Proizvođačke cijene u septembru ove u odnosu na isti mjesec 2020. godine više su u energiji za 2,6 posto, intermedijarnim proizvodima za 14,5, kapitalnim proizvodima za 1,7, trajnim potrošačkim dobrima za tri posto, te netrajnim proizvodima za 1,7 posto.

LIDER