Prokletstvo Koševa se nastavilo

Prokletstvo Koševa se nastavilo

607_20130815133629_kosevo

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je poražena u prijateljskoj utakmici protiv Sjedinjenih Amerčkih Država sa 4:3. Prema izjavama članova naše reprezentacije ovaj poraz je dobro došao jer nas je “spustio” na zemlju pred najvažnije utakmice u kvalifikacijama protiv Slovčke. Ipak, ono o čemu su najviše pričali navijači BiH jeste “prokletstvo” stadiona “Asim Ferhatović-Hase”, na kojem je naša reprezentacija ponovo poražena.

I pored sjajnog prvog poluvremena u kojem smo imalo vodstvo od 2:0, nakon nekoliko izmjena selektora Sušića naša ekipa se jednostavno izgubila na terenu. Nažalost, i sinoć smo vidjeli da ovoj reprezentaciji i dalje fali nekoliko igrača koji mogu zamijeniti one najvažnije poput Spahića. Ibiševića. Misimovića… Ipak, ono o čemu su navijači najviše diskutovali nakon utakmice jeste stadion “Koševo” koji je poznat po lošim i nesretnim rezultatima naših “Zmajeva”. Prema mnogim mišljenjima ova utakmica se ne bi završila porazom da smo igrali u Zenici. Međutim, navijači su još jednom dokazali koliko vole reprezentaciju i napunili su “Koševo”, prvi put nakon utakmice BiH – Danska 2003. godine.

Naši “Zmajevi” sljedeću utakmicu, možda i najvažniju, igraju u Zenici protiv Slovačke. U slučaju trijumfa u ovom meču biti ćemo na korak od plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Ipak, navijači BiH očekuju mnogo bolju igru nego u sinoćnjoj utakmici u kojoj smo pokazali svima koliko smo ranjivi. Nadamo se da će i tradicija “Bilinog Polja” biti nastavljena i da će naša selekcija ponovo upisati pobjedu.

Endin Čaušević/federalna.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE