Screenshot 20211102 113505 Facebook 768x670 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 6, 2021 @ 6:50
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti
FIXGEHALT

Neobjašnjiva pojava u moru iznenadila je u nedjelju stanovnike škotske pokrajine Južni Ayrshire. More je izgledalo kao da ključa, a o svemu su obaviještene Škotska agencija za zaštitu okoliša i Škotske vode.

NER FIT

Prve informacije govorile su o puknuću kanalizacijske cijevi, no u komunalnoj kompaniji Škotske vode tvrde da na tom području nema cjevovoda te da nisu zaprimili dojavu o problemima na mreži na tom području.

Škotska agencija za zaštitu okoliša jučer je otkrila uzrok neobičnog pjenušanja mora, izvijestivši javnost kako je riječ o otpadnim vodama s odlagališta na obližnjoj farmi.

Naime, oborinske vode pomiješale su se s otpadom te su kroz “dopušteno rutinsko ispuštanje” završile u moru.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Kažu kako je riječ o tzv. procjednoj vodi koju će uzorkovati i ispitati da vide zadovoljava li postavljene parametre za ispuštanje u okoliš, piše Morski.hr

Škotsku su posljednjih dana pogodile obilne oborine koje su u nekim dijelovima zemlje donijele i poplave. Kažu da se procjedna voda tretira i pročišćava prije ispuštanja u okoliš te da ovaj incident ne bi trebao ostaviti negativne posljedice.

Iz Škotske agencije za zaštitu okoliša ne isključuju ovakve pojave idućih dana i u drugim dijelovima zemlje, s obzirom na količinu oborina koje su pale posljednjih nekoliko dana. No poručuju kako je riječ o kratkotrajnim epizodama i da stanovništvo ne bi trebalo biti zabrinuto.

LIDER