Portal 072info

PROLJEĆE U JANUARU: U Neumu jutros 16 stepeni, u komšiluku počelo kupanje

Nakon skoro mjesec dana, tačnije 22 dana koliko je Sarajevo bilo okovano maglom i smogom, konačno smo dočekali dašak zime, niske temperatire, prve snježne padavine i sve ono što je svojstveno ovim zimskim mjesecima.

Međutim zimska idila nije dugo potrajala. Nakon samo nekoliko dana snijega i minusa jutros je u Bosni i Hercegovini osvanulo pravo proljetno jutro. Temperatura izmjerena u 8 sati u Neumu je iznosila 16 stepeni, u Mostaru14, u Sarajevu 11 stepeni…

I naredna tri dana preovlađivaće neobično toplom vrijeme za ovo doba godine jer prognoze kažu da umjereno do pretežno oblačno vrijeme i povremena kiša neće značajnije utjecati na temperature koje će se i u ponedjeljak kretati od 7 do 14 tokom dana, dok bi na jugu moglo biti do 17 stepeni.

U utorak i srijedu najavljeno je slično vrijeme i tek nešto niže maksimalne vrijednosti temperatura.

Hladnije vrijeme vraća se od 16. januara.

A dok su plažom u Baru, u Crnoj Gori, rijetki šetači prolazili obučeni u zimske jakne, sa šalovima i kapama, jedan odvažni muškarac se brčkao u moru i to usred januara!

Naime, nepoznati muškarac se prekjuče odvažio i okupao u moru, pred sam zalazak sunca, dok je napolju bilo oko 8 stepeni i počeo da duva hladan vjetar, prenosi barinfo.me

Ako ste mislili da se samo bacio u more, i hitro izašao na suvo, prevarili ste se – brčkao se i uživao dobrih dvadesetak minuta. Odvažno nema šta!
2

Avaz

Podijelite članak