Promjene na Ginekologiji u KBZ: Ginekolozi povukli ostavke nakon smjene načelnika

Porođajno KBZ

Menadžment Kantonalne bolnica Zenica usvojio je prijedlog upravnog odbora o smjeni načelnika Odjela ginekologije Nihada Ribića za što su bili svi doktori ovog odjela, piše Klix.ba.

Nezadovoljni radom načelnika odjela Nihada Ribića, ginekolozi su u nekoliko navrata tražili njegovu smjenu s ove funkcije. Međutim, kako to do toga nije došlo ‘mirnim putem’, više od deset ginekologa odlučilo je pismeno ponuditi ostavke ukoliko menadžment ove ustanove ne smijeni Ribića.

Predsjednik UO Kantonalne bolnice Zenica Bruno Bojić je u razgovoru za Klix.ba kazao da se uključio u ovaj dio kako bi se pronašlo kompromisno rješenje ne negirajući kvalitere ljekara i uprave koja je imala ingerencije.

“Predložio sam da se nađe neko rješenje, kompromisno, kojim bi se zadovoljile sve strane, a posebno naši pacijenti koji u ovom momentu pored Covida imaju i tu slutnju i smutnju da će se desiti nešto što ne treba. Porazno bi bilo za sve građane ZDK, pa i šire, da je 12 ljekara, u koje je uloženo preko 250 godina radnog staža, dalo ostavku”, kazao je Bojić te dodao:

“Ne treba zaboraviti da je svaki od njih najmanje primarijus, magistri i doktori koji mogu odgovoriti svakom zahtjevnom pacijentu. Uzimajući u obzir sve navedeno predložio sam da se Tarik Zulović imenuje za nečelnika odjela, a Ribića kao zamjenika i da ostavke koje su doktori, dali kao prijedloge, povuku i tako se sve okončalo.”

Copy

Menadžemnt je danas usvojio taj prijedlog, a Bojić je kazao da se ponosi svima koji su bili uz UO i ministra Jupića u ovom procesu koji nije bio nimalo lagan.

Ministar zdravstva ZDK Adnan Jupić je kazao da su smjene u nadležnost menadžmenta te da je UO imao glavnu ulogu u prijedlogu smjene dr. Ribića.

“U razgovore sam se uključio kako ne bi imali otkaz svih ginekologa što bi značio kolaps sistema. Upravni odbor i menadžment bolnice došli su do rješenja te nije došlo do ugrožavanja rada ove ustanove”, zaključio je Jupić.

Prethodni članakDalila išamarala Cara, pa se gađali svim mogućim parfemima: Napravili krš i lom, ona izašla iz Zadruge!
Sljedeći članakAhmedhodžić: Jedva čekam nove kvalifikacije da vratimo nešto ljudima koji nam daju podršku