PROMO | Sead Bolić (SDA) za Skupštinu ZDK

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Rođen je 30. maja 1961. godine u Babinu gdje završava osnovnu školu, a potom srednju upravnu školu u Zenici. Radni odnos u „Željezari Zenica“ zasniva 1982. godine gdje radi sve do početka 1992. godine kada aktivno stupa u rezervni sastav policije.  Prilikom osnivanja prve manevarske jedinice policije kao dobrovoljac postaje njen član i uključuje se u odbranu Bosne i Hercegovine.

Po završetku agresije radni odnos zasniva kao policijski službenik u CSB-u Zenica. Na Univerzitetu u Sarajevu vanredno upisuje Fakultet za fizičku kulturu, koji završava i diplomira 2001. godine i stiče zvanje profesora za fizičku kulturu.

U policiji radi kao policajac, instruktor za obuku policije, zamjenik komandira PS Centar, a posljednjih 11 godina do penzionisanja bio je šef Kriminalističke policije u Zenici.

Za svoj profesionalan rad i iskazanu hrabrost i odlučnost u obavljanju složenih policijskih poslova, više puta je nagrađivan  a posebno ističe  Zlatnu policijsku značku kao najveće priznanje za postignute rezultate u radu.

Aktivno se bavio sportom, stekao zvanje majstora u judo-u, osvajao prva mjesta na državnom prvenstvu i dugo godina bio član reprezentacije BiH u judo-u.

Za postignute rezultate u sportu 1997. godine izabran  za sportistu grada Zenica.

Sada je aktivan kao trener i  obnaša dužnost predsjednioka  Judo kluba „Čelik“ Zenica.

Nakon penzionisanja postaje aktivan član SDA Zenica, gdje je izabran i imenovan za predsjednika Komisije za rad sa mjesnim ograncima Babinskog sliva. Član je gradske komisije SDA Zenica za predstojeće izbore i kandidat za kantonalnu skupštinu ZDK.