Portal 072info

PROMO | Testni lijek za COVID19 na bazi čurekota

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Čurekot je jedna od najzdravijih namirnica na planeti Zemlji…

Ukoliko redovno budete koristili sjeme i ulje od čurekota, vaše zdravlje će se drastično poboljšati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Kako čurekot može biti korišten za lijekove protiv oboljenja od korona virusa?

Poslanikova medicina je izvor inspiracije za mnoge naučnike koji svoja istraživanja usmjeravaju prema riječima i praksi Poslanika, a.s.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nejra Nezo je završila studij genetike i bioinžinjeringa na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu gdje je diplomirala 2015. godine.

“Poslije okončanja studija sam se posvetila porodičnom životu, ali moja potraga za naukom i novim otkrićima nije prestala. Iz istog razloga, odlučila sam da nastavim master studije baš u jeku ove pandemije koja nas je zahvatila. Trenutno se istraživanjima fokusiram na mikrobiologiju i virusologiju, što je još jedan razlog da se dublje zainteresujem za tematiku COVID19 virusa, obzirom da smo sličnu epidemiju imali i sa SARS virusom 2003. godine,” kaže u izjavi za portal Akos.ba Nejra Nezo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poslanikova medicina je izvor inspiracije za mnoge naučnike koji svoja istraživanja usmjeravaju prema riječima i praksi Poslanika, a.s.

“Obzirom da sve u životu percipiram kroz prizmu vjere, tako me je uvijek interesovala Poslanikova medicina i njena primjena u savremenoj medicini i tehnologiji. Čurekot je jedan od lijekova za koji je rečeno u hadisu da liječi sve bolesti osim smrti. Samim tim sam se još za vrijeme studija bavila istraživanjem Nigella Sative i njenim utjecajem na borbu protiv različitih bolesti. Medicinski je dokazano u mnogo eksperimenata koliko je čurekot učinkovit u borbi protiv raznih bolesti. U medicini se koristi za liječenje bolesti poput reumatidnog artritisa, astme, dijabetesa, te digestivnih bolesti. Konkretno thymoquinone o kojem je riječ ima pozitivan učinak na sve oblike respiratornih bolesti, poput bronhitisa i kašlja, pa tako, nadamo se, i u borbi protiv Corona virusa. Još jednom je savremena medicina dokazala da je Poslanikova medicina najbolja medicina,” poručila je Nejra na kraju razgovora.

Nejra savjetuje da čurekot se ne bi trebao koristiti u trudnoći i kod pacijenata sa transplantima obzirom da mu je cilj da odbaci strano tijelo iz organizma. Također, ukoliko imate neku hroničnu bolest najbolje da se prije upotrebe posavjetujete s vašim ljekarom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nema prepreke da ga majka koristi tokom dojenja, a na taj način će i beba dobiti imunitet. S druge strane, zbog jakog djelovanja ulje čurekota nije preporučeno za malu djecu koja još nemaju u potpunosti razvijen imunološki sistem.

Dalje, u ovom članku donosimo pet koristi koje dobijate redovnom konzumacijom čurekotovog ulja.1. Poboljšanje probave

Sjeme ćurekota sadrži timol i druga esencijalna ulja koja stimulišu rad pljuvačnih žlijezda koje pomažu probavu. Pored toga, konzumacija ulja od ćurekota poboljšava rad crijeva, efikasno je sredstvo protiv proljeva, nadimanja, čira i gastritisa te upalnih bolesti crijeva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naručite na www.proherb.ba ili preko facebook stranice PROHERB BIO SHOP

Prema ajurvedi, indijskoj medicini, konzumacija ulja i sjemena ćurekota pomaže i u liječenju zatvora, ali i hemoroida.2. Prevencija i liječenje kancera

Provedeno je preko 200 istraživanja ljekovitosti crnog kima, a mnoga od njih su usredotočena na njegovo antikancerogeno djelovanje. Prema nalazima studija koje su obavili istraživači s Cancer Research Laboratory iz Hilton Head Islanda (Južna Carolina, SAD), konzumacija ćurekota pomaže u prevenciji i tretmanu kancera. Ćurekot u sebi sadrži suptancu zvanu ‘cuminaldehid’ koja usporavaja rast tumorskih ćelija. Ujedno, ovo ulje značajno smanjuje posljedice hemoterapije.3. Regulacija krvnog pritiska i liječenje bolesti srca

Ćurekotovo sjeme i ulje su bogati kalijumom – mineralnom koji održava ravnotežu elektrolita u organizmu. Kalijum ne samo da pomaže u regulaciji proizvodnje ćelija, već održavanju normalnih nivoa krvnog pritiska i rada srca.4. Liječenje anemije (malokrvnosti)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da li ste znali da 100 grama ćurekotovog sjemena sadrži 11,7 mg željeza? Željezo je glavni sastojak potreban za proizvodnju hemoglobina – supstance koja prenosi kiseonik kroz krv. Zbog toga je ulje od ćurekota prirodna i efikasna pomoć za sve koji pate od anemije.5. Pomoć kod nesanice, depresije i poboljšanje memorije

Imate problema s nesanicom? Probajte ulje od čurekota.

Ono sadrži visoke količine melatonina, odgovornog za lijep san.

Čurekotovo sjeme je bogato riboflavinom, zeaksantinom, vitaminom B6, niacinom, i stoga veoma korisno kod problema s memorijom i mentalnim zdravljem. U ajurvedi, čurekot se koristi i kod pacijenata koji se oporavljaju od amnezije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gdje i koje ulje čurekota kupiti ?

Kada pijete PROHERB ulje čurekota, pijete uvijek friško hladno cijeđeno ulje koje ne stoji na polici duže od 7 dana. Samo tako smo sigurni u kvalitet i ljekovitost naših proizvoda. Samim mirovanjem ulje nakon 6 mjeseci gubi i do 50% ljekovitih svojstava.

Sjeme uvozimo iz Sirije pa za Vas cijedimo u BiH. Sirijsko ulje čurekota, proizvedeno u BiH !

NEMA KONTRA-INDIKACIJA NI ALERGIJSKIH REAKCIJA!

Ulje čurekota možete naručiti na www.proherb.ba, putem facebook stranice PROHERB BIO SHOP ili kupiti direktno u biljnoj apoteci PROHERB.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 211
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME