Zenica: Promocija knjige Vlatka Glavaša

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U prostorijama Opće biblioteke Zenica promovisana je knjiga “Kapiten jednog vremena”, autora Vlatka Glavaša. Na promociji je govorio zenički gradonačelnik Fuad Kasumović. Moderator je bio Midhat Kasap, dok su Muhamed Bikić i Senudin Safić bili promotori.

Knjiga je podsjećanje na impozantnu karijeru tokom koje su ostvareni svi snovi Vlatka Glavaša, ali je prikazan i njegov put do uspjeha.

– Izuzetno mi je drago što sam večeras u Zenici. I ova knjiga i ovaj put koji je trasiran za našu državu, krenuo je iz Zenice. Kada sam sa Bakom (Blaž Slišković) bio na klupi reprezentacije, počeli smo sa utakmicama u Zenici. Svaki put kada dođem, sjetim se mnogo lijepih stvari. Bio sam kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u jednom teškom vremenu, kad mnogi nisu htjeli da igraju za reprezentaciju. Ja sam odgajan tako da volim svoju zemlju i nikada mi neće biti jasno kako mnogi navijaju za susjedne reprezentacije, a žive lagodno i primaju platu u Bosni i Hercegovini. Bio sam četiri godine u politici, shvatio da je teško promijeniti mišljenje i svijest ljudi s kojima sam bio okružen. Mnogi nisu vjerovali da ćemo imati reprezentaciju. Uvijek sam govorio, a evo i danas kažem i tvrdim da nikada nisam imao rezervnu domovinu. Moja jedina domovina je BiH i da se ponovno rodim, uradio bih isto – rekao je Glavaš na promociji svoje knjige.

Dodao je da BiH više nikada ne treba nikome da bude rezervna domovina.

Sva novčana sredstva prikupljena od prodaje knjige bit će dodijeljena sarajevskom Udruženju “Respekt”, koje se brine o djeci s posebnim potrebama.

zenica.ba

GODISNJICA
MARKETING