Pronađen tajni ključ u Titovom sefu

Pronađen tajni ključ u Titovom sefu

Josip-Broz-Tito

Ono što je najviše zapalo za oko svima u Titovom sefu u Narodnoj banci Srbije jeste ključ od drugog nepoznatog sefa, pišu Novosti. Još uvijek se ne zna da li j ključ pripadao bivšem predsjedniku SFRJ ili Karađorđevićima, ali ni da li je sef u Srbiji ili Švicarskoj, piše dalje taj list, prenosi B92.

Ipak više sumnje se pridaje ovom drugom, a kako navode izvori lista, porijeklo ključa i sadržaj nepoznatog sefa mogao bi da se utvrdi naknadnim vještačenjem i procesom. 

Na spiskovima se nalazi i veća količina nakita, ali i muškog i ženskog, od zlatnog prstenja do bisernih ogrlica, naušnica i narukvica, kao i ogromna kolekcija novčića za koju se sumnja da je pripadala knezu Pavlu, ručni i džepni satovi sa monogramom Josipa Broza Tita, “žuti rasuti prah”, za koji se vjeruje da je zlatni, kao i “žute”, odnosno zlatne poluge. 

Ono što je već urađeno jeste sam popis deset vreća, od kojih je u jednoj spisak koji je napravilo nekadašnje Predsjedništvo SFRJ, kada je izvršilo popis nađenih stvari u Užičkoj 15, u momentu Titove smrti, te se sada taj spisak uporedio sa istim stvarima. U preostalih deset su skupocjenosti, ali, kako kažu Brozovi advokati, bez detaljno navedenih količina i vrste, samo naznačeno o čemu se radi. 

Na novom ročištu koje će zakazati Prvi osnovni sud, donijet će se pomenuti spiskovi, te će na ovom suđenju pojaviti i predstavnici dinastije Karađorđević.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS