Pronađeni tajni dokumenti: Rusija je rat planirala završiti u roku od 15 dana?

718BD4FA 0D09 493C AE2F C3EE43918DE7

Jedna od postrojbi ukrajinske vojske pronašla je dokumente za koje Ukrajina tvrdi da su dokaz da je Rusija unaprijed isplanirala da invazija na Ukrajinu traje 15 dana.

Na Facebooku Operacije združenih snaga objavljene su fotografije dokumenata među kojima su radne karte, borbeni zadaci, tablica poziva, tablica kontrolnih signala, skrivena kontrolna tablica, popis osoblja.

”Zahvaljujući uspješnim akcijama jedne od postrojbi Oružanih snaga Ukrajine, ruski okupatori gube ne samo opremu i snagu, nego u panici ostavljaju i tajne dokumente. Da, naša dispečer pronašao je plansku dokumentaciju jedne od postrojbi 810. zasebne bojne Crnomorske mornarice Ruske Federacije.

Na temelju dobivenih informacija, poznato je da su dokumenti planirani za rat s Ukrajinom odobreni za 18.01.22., a sama operacija okupacije Ukrajine trebala bi se održati u roku od 15 dana, odnosno od 20.veljače do 6. ožujka.

Neprijateljska postrojba morala je izvršiti desant iz VDK “Orsk” na području naselja Stepanivka-1 i dalje djelovati s vojnim dijelovima 58. Armije Ruske Federacije, odnosno sa 177. zasebnom pukovnijom Ratne mornarice Rusije. Konačna svrha ovih snaga bila je blokiranje i preuzimanje kontrole nad Melitopolom.

Dakle, kad još jednom netko od zatvorenika kaže da je došao studirati i izgubio se – nemojte vjerovati! Znali su, pomno su planirali i pripremali. A ruskim okupatorima reći ćemo jedno: ostavite svoju opremu i tajne dokumente u budućnosti. Trebat će nam prvo za naše branitelje, a onda za Haag”, napisali su na društvenoj mreži, prenosi Dnevnik.hr.

DDA106E9 7B6D 4B40 A403 003E04540DDB
Prethodni članakŠevčenko: Majka i sestra ne žele napustiti Ukrajinu, rastrgan sam između odlaska u rat i ostajanja ovdje
Sljedeći članakKomšić: Glasanje BiH i Srbije gorka pilula za proruski savez u našoj zemlji