Screenshot 9 9
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 27, 2021 @ 11:40
KATEGORIJA: Crna Hronika

U rijeci Bosni kod Donje Golubinje u Općini Žepče pronađeno je tijelo muške osobe za koju se sumnja da je drugi radnik kompanije Cengiz Insaat, koji je pao u rijeku Bosnu prije 19 dana.

Informaciju o pronalasku beživotnog tijela potvrdili su nam i u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uz obrazloženje da još nemaju potvrdu o identitetu, ali da je pretpostavka zbog odjeće da se radi o drugom radniku kompanije Cengiz Insaat za kojim su brojne spasilačke ekipe tragale 19 dana.

– Još nije poznat identitet pronađenog tijela, medutim, pretpostavlja se zbog odjeće da se radi o drugom radniku kompanije Cengiz Insaat. U 10.45 sati smo dobili informaciju da je spasilačka ekipa turskog AFAD-a pronašla beživotno muško tijelo u mjestu Hanovi, općina Žepče – kažu iz policije. 

Spasioci od jučer pretražuju dio terena za koji su vjerovali da se na tom prostoru nalazi drugi radnik iz Turske.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Osim Federalne uprave civilne zaštite, u potragu je bio uključen i tim sa sonarom Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH, pripadnici Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama – AFAD iz Turske, CZ Žepče, PU Žepče, pripadnici GSS Zenica, Specijalne jedinice MUP-a ZDK te radnici kompanije Cengiz Insaat koji od početka pomažu u potrazi na lokacijama na kojima se odvija potraga, kao i ronioci Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom (FUCZ).

LIDER