Portal 072info

Pronađite vaš PUT MUDROSTI: Strijelac ne treba da se troši tamo gdje to nije potrebno, a Škorpija žudi za večnim životom

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Tibetanski horoskop se temelji na verovanju u dvanaest puteva do mudrosti, a svaki čovek, prema datumu rođenja ima svoj “put mudrosti”, cilj i karmički zadatak, koji će morati da ostvari u životu.

Ovan – Reinkarnacija 

U životnom ciklusu znači prošle živote. On je herojski zmaj koji se bori protiv unutrašnjih demona i spoljnih iskušenja. Ima energiju i agresivnost Marsa. Bježi od monotonije i razmišljanja. Treba da se bavi društvenim zanimanjima kroz koja može da poboljša sebe i transformiše egocentričnost. 

Karma: Treba živeti u sadašnjosti, sagledati svoj unutrašnji život, meditirati, pronaći veselje, podneti život i kada nije ružičast. Treba zaboraviti neuspehe i gledati naprijed. Tako ćete dosegnuti tajni ključ svemirskog mira. 

Bik – Stvaranje duha 

Predstavlja rast, razumjevanje mudrosti. Štiti ga Venera, zemaljska ljubav, majka ljepote i umetnosti. Stvara sigurnost jer ima iskustvo prošlih života, ali stvaranje duha pokreće kontaktiranje s unutrašnjim životom. 

Karma: Akcija ne zavisi od posla, nego od psihe. Vatrena priroda krije nesigurnost. Bikove ne motiviše sigurnost nego sumnja. Konzervatizam mogu da pobjede kontrolisanjem svoje energije. Samo tako mogu da nađu unutrašnju sigurnost. 

Blizanci – Psihička i duhovna evolucija 

U životnom krugu predstavlja spoznaju i inteligenciju, dualizam: duhovnu evolutivnu svijest i zemaljsko poznavanje stagnacije. Kod njega dominira Merkur, zbog čega je društven, spretan, ugodan, pažljiv, znatiželjan, pokretljiv, inteligentan, lažljiv, nestalan, ima dobru memoriju ali ništa ne privodi kraju. Iako osjeća potrebu da se razvije duhovno, nikada neće naći mir. 

Karma: Nestabilan je, oscilira u raspoloženju. Ako u ostvarenju velikih ciljeva ostane realan, moći će da savlada kontradiktornost. Treba da meditira, da bude odlučan, rješenje problema je bliže nego što izgleda. 

Rak – Rođenje čoveka 

Predstavlja znanje, inkarnaciju duha u fizičkom svijetu. Psihička inkarnacija je pri kraju, počinje fizička. Simbol je materinstva, tijela, osjećaja, svemir Žene. Da bi se zaštitio, drži sve u sebi kao u zatvorenoj kutiji. U porodici pronalazi duhovne vrednosti ali nakon duge i strpljive meditacije, kad napokon shvati gdje je izvor života. Previše vjeruje u Svemir, želi da produži djetinjstvo, traži pažnju, vernost, neprekidne dokaze ljubavi. 

Karma: Posesivan je, želi da bude u centru pažnje, previše je autoritativan i svi će pobjeći od njega zbog straha da mu ne padnu u ruke. 

Lav – Univerzalna svijest 

Predstavlja sintezu između svesti i realnosti. Čovek je srce, mikrokosmos. Lav učestvuje u materijalnom svijetu, želi uspjeh i stalno dokazuje da je vođa. Uspeće kad pobjedi zavist, potrebu da mu se dive, gurmanstvo i senzualnost. 

Karma: Osjeća se kao centar svijeta. Ako ne upravlja dobro energijom, može da poremeti razvoj svoje ličnosti, da pretjera u egoizmu. I najsigurniji Lav može da izgubi zdravu pamet. Kad se to dogodi, treba da stane, sluša i uči od drugih. Treba da služi drugima: samo tako će uspostaviti koheziju svesti i realnosti. 

Djevica – Materija, rad, fizički svijet 

Želela bi da se vrati u djetinjstvo. Njom dominira Merkur. Odnos sa stvarima je istovremen, prima i daje. S godinama se razvija kritički duh koji svemu prigovara, nikad nije zadovoljna. Nevolja leži u pretjeranom zlopamćenju. U analiziranju je nepristrasna. 

Karma: Ako želi da sazri duhovno, treba da prestane da se bavi sobom i počne da brine o drugima. Treba da se otvori velikim idealima čovečanstva. 

Vaga – Ekspanzija osjećanja 

Traži ravnotežu između materije i duha. Treba da se odluči za sklad ili nesklad. Ambicija se smanjuje samo u slučaju ako pronađe kome će se sviđati. Mirnog je temperamenta, aktivna, bez preterivanja – sretna kombinacija društvenog života. Treba pronaći univerzalno znanje. 

Karma: Ovo je najnestabilniji znak Zodijaka, osećajnost je velika. Može se vinuti u visine, ali i uništiti dinamiku. Ravnoteža je: ne dozvoliti da se zatvori u vlastitu statiku, nego rizikovati i uznemiriti samu sebe. 

Škorpion – Želja za vječnim životom 

On je konflikt duha i materije, privlačan je, sve treba da služi zadovoljstvu osobe, pokreće se da bi osvajala. Želja za životom je produžena, prisutni su: egoizam, ljepota, senzualnost i posesivnost. Želi da uživa u zemaljskim strastima, a privlače ga duhovne visine. Može da se izgubi u nekontrolisanim tjelesnim impulsima. Uništava svojom kritikom, boji se smrti. Negativni Škorpion uništava samog sebe. 

Karma: Treba da nauči da štedi energiju, ne treba da pretjeruje, i treba da se zakoče strasti. Kontrolisati destruktivnu snagu u sebi. 

Strijelac – Etapa sazrevanja 

Predstavlja pobjedu borbe između duha i materije. Zadovoljan je. Kad odluči da prestanw da dijeli pravdu na svijetu, dobiće snagu da postane protagonista božanskog zakona. Može živeti u društvenom životu i evoluirati iznutra. Želi da posjeduje materijalna dobra, uživa u zemaljskom uspjehu, ali je velikodušan. Prijeti mu vraćanje unazad. 

Karma: Ne bi trebao da pokušava da sazna sve po bilo koju cenu, ne sme da gubi energiju na milion stvari. Unutrašnji mir se postiže smirenošću i altruizmom. Ne treba da se troši tamo gdje nije potrebno. 

Jarac – Poznavanje superiornog znanja 

Uspjeh dolazi kroz iskušenja. Siromah (prosjak, prorok) posjeduje ključ za poznavanje granica zemaljske duhovnosti, zna da završi proces reinkarnacije. Samo on zna cilj svog puta, radi u tišini, traje u vremenu, živi u samoći. Da bi se razvio, treba da kontaktira sa ljudima. 

Karma: Želi da se nametne, što može da bude ciničan despotizam megalomanije. Energiju treba usmjeriti u visine, prema spiritualnom znanju. Samo tako može da se uđe u srce zbivanja. 

Vodolija – Svijest izbora 

Okrenut je drugima, uzima odgovornost na sebe, odgovara za svoje postupke, on je odrastao čovek. Nema iluzija i ne može da zatvori oči pred stvarnošću. Upravlja sam svojom karmom, pravi prijatelj, treba da se bavi zanimanjima gdje dolazi do izražaja društveni interes. U Vodoliji su ujedinjene sve energije: dualnost i unutarašnji konflikti. On je inicijator, besmrtan, poznaje intelektualni mehanizam duha. Poklanja sebe, što ljudi znaju da cijene. 

Karma: Ima u sebi ogromno bogatstvo ljubavi, a stalno živi u strahu da će ga svi napustiti i izdati, čak i najbolji prijatelji. Ne mogu svi razumjeti veličinu Vodolije. I previše ljubavi ponekad je ubitačno. 

Ribe – Povratak svjetlu 

Predstavlja sintezu ponovnog rođenja. Ribe su dijeca mora, žive u okeanu. Same su, ali se sjedinjuju sa Svemirom. Dobro se snalaze u božanskom, a da pri tom ne gube svoju ličnost. Treba da otvore vrata koja vode u Svemir. Simbol je smrti jer se osoba oprašta od tjelesnog materijalnog života i ulazi u vode Svemira. Kad prestane da diše, stvara se novo tijelo. Ciklus je završen, čovekovo tijelo je pred smrću ali duh i mentalno tijelo započinju novi ciklus učenja sve dok se duh ne pročisti i oslobodi. 

Karma: Treba se prepustiti moru da bi se stiglo na vrh talasa. 

Dug put koji započinje biće pun poteškoća pa bi Ribe trebalo da odaberu onaj najlakši. Kroz opštuu ljubav dosećiće kompletnu emotivnu obnovu.

Atma.hr
Podijelite članak