Pronalazak zasada indijske konoplje na području Zenice

Pronalazak zasada indijske konoplje na području Zenice

Rollei Digital Camera

Operativnim radom na terenu te poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici Policijske stanice Centar i Odsjeka kriminalističke policije su došli do saznanja da se na području naseljenog mjesta Perin Han, općina Zenica, nalazi zasad stabljika indijske konoplje.

Na temelju prikupljenih saznanja, dana 04.06.2013. godine, izvršen je detaljan pregled navedenog lokaliteta, kojom prilikom je na nepristupačnom dijelu uz korito rijeke Bosne, obraslom šibljem i gustom vegetacijom, pronađen zasad biljaka, koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju.

Obzirom da lokacija na kojoj su pronađene sporne stabljike nije pogodna za kriminalističko-operativnu opservaciju u cilju identifikacije lica koje je zasadilo iste, o svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio policijske službenike da izvrše uviđajne radnje na mjestu pronalaska.

Nakon izvršenog uviđaja, pronađene stabljike ( 20 stabljika) su fotografisane i izuzete sa lica mjesta, te će biti dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ radi vršenja potrebnih vještačenja.

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici, nastavljaju sa prikupljanjem operativnih saznanja u cilju otkrivanja i procesuiranja lica koja su izvršila zasad navedenih stabljika i time počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.                                                              

 URED  POLICIJSKOG KOMESARA

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica