Portal 072info

PROPUST DOKTORA: Kazahstanac punih 12 godina nosio makaze u stomaku!

Nesposobni hirurzi ostavili su čovjeka da pati 12 godina od bolova u stomaku nakon što su slučajno ostavili makaze u njemu nakon jedne operacije. Karp Ponomaryov iz Kazahstana prije više od 10 godina podvrgnut je operaciji koja mu je spasila život, ali su mu u trbuhu ostavili makaze duge 20-ak centimetara.

Od tada je ovaj 53-godišnjak trpio strašne bolove nakon obroka, ali se nikad nije žalio na to jer je bio sretan da je ostao živ nakon operacije. Ljekarsku pomoć potražio je ponovo nedavno kada je izgubio apetit i počeo naglo mršati. Doktor Baurzhan Aybaev ostao je šokiran kad je vidio rendgenski snimak. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

548ec884-9c88-4526-8f6c-35ceb0765237-surgeons-left-a-pair-of-scissors-inside-a-patient-after-an-operation-by-mistake11

– Nikad nisam vidio ovakvo nešto. Nekad se desi da ostane neki mali dio hirurške opreme, ali da to budu makaze, to je nevjerovatan propust – rekao je doktor, te dodao: – Hirurgu koji mu je radio operaciju su očito promakle.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sada mu treba nova operacije da uklonimo makaze. Ponomaryov je kazao kako ne želi tužiti bolnicu zbog ovog velikog propusta, samo želi da mu riješe problem što prije, piše britanski Mirror.

avaz.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME