Prosinečki će voditi “Zmajeve” i u baražu Lige nacija

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon što je izgubljena utakmica u Atini i negativnog rezultata kojim je našoj selekciji definitivno zatvoren put na Euro kroz kvalifikacije, članovi Izvršnog odbora NSBiH obavili su u protekla tri dana nekoliko razgovora sa selektorom Robertom Prosinečkim.

Ovim razgovorima su prisustvovali i predstavnici Odbora za posredovanje i savjetovanje, kao i savjetnik Izvršnog odbora NSBiH Zvjezdan Misimović.

Nakon toga su na danas u Sarajevu održanoj sjednici Izvršnog odbora NSBiH razmatrani dosadašnji rezultati A-selekcije u kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

Posebna pažnja je posvećena analizi rada stručnog štaba, kao i rezultatima u kvalifikacionim utakmicama A-selekcije protiv reprezentacija Finske i Grčke. 

ČITAJ JOŠ:  REKORD: Hokejaški Winter Classic gledalo više od 105 hiljada navijača

Izvršni odbor NSBiH je na sjednici održanoj 10. septembra 2019. godine, donio jednoglasnu odluku kojom je dao punu podršku selektoru Robertu Prosinečkom u daljnjem radu. Analize koje su tada dostavljene od  Tehničkog komiteta, pokazale su da su šanse za direktan plasman na Euro 2020. minimalne. 

Svjestan trenutka i realnih pokazatelja da ekipa teško može ostvariti direktan plasman kroz grupnu fazu kvalifikacija, IO NSBiH dao je zadatak selektoru i stručnom štabu da na najbolji mogući način pripreme ekipu za posljednje utakmice kvalifikacija i eventualnog baraža u martu 2020. godine. Poduzete su i određene dodatne aktivnosti na pripremama za oktobarski ciklus kvalifikacija, a rezultat ovih aktivnosti je bila utakmica protiv reprezentacije Finske u Zenici. Poslije toga je uslijedila utakmica u Grčkoj, koja je pokazala mnogo slabosti i problema u ekipi, pogotovo nedostatak kontinuiteta igranja na visokom nivou u dvije utakmice u tri dana. 

ČITAJ JOŠ:  The Guardian: Tužna priča fitnes trenera koji je preminuo od koronavirusa

Na sjednici Izvršnog odbora zaključeno je sljedeće:

– Selektor Robert Prosinečki treba pripremiti plan za dvije posljednje utakmice u kvalifikacijama, kao i utakmicu baraža, koji će se igrati u martu 2020. godine; 

– Za realizaciju i izvršenje plana zadužuju se Odbor za posredovanje i savjetovanje IO NSBiH i savjetnik Zvjezdan Misimović. U provođenju ovih aktivnosti, za njihovu realizaciju zadužuje se Tehnički komitet IO-a NSBiH. Na sjednici je data puna podrška članovima Odbora za posredovanje i savjetovanje, kao i savjetniku Zvjezdanu Misimoviću za izvršenje zadatka realizacije plana priprema posljednih kvalifikacionih susreta u novembru te za utakmice baraža u martu 2020. godine;

ČITAJ JOŠ:  Bradarac: Čelik priprema tužbu protiv NS BiH i Aydina Olguna

– Plan selektora Prosinečkog bit će dostavljen IO-u NSBiH, zajedno s dokumentom o stručnoj procjeni njegove kvalitetne realizacije, s jasnim i konkretnim zadatkom kako ostvariti željeni cilj, plasman na Euro 2020.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING