Portal 072info

Prosinečki: Spreman sam preuzeti klupu reprezentacije BiH!

Smjena Safeta Sušića s mjesta izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i potraga za njegovim nasljednikom teme su koje su u utorak u medijima u BiH potisnule gotovo sve druge političke, gospodarske i socijalne probleme.

Sušić jednoglasno smijenjen, ali nije želio podnijeti ostavku

Jednoglasna odluka o Sušićevoj smjeni što ju je u ponedjeljak ekspresno donio Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH nikoga nije iznenadila nakon teškog 0:3 poraza i iznimno loše igre reprezentativaca u utakmici s Izraelom odigranoj u nedjelju u sklopu kvalifikacija za europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj.

“Odluka je jednoglasna. Zahvaljujemo Sušiću na dosadašnjoj korektnoj suradnji i ostvarenim rezultatima”, rekao je suho glavni tajnik NS BiH Jasmin Baković nakon sjednice Izvršnog odbora.

Sam Sušić nije čekao ishod glasovanja članova IO NS BiH, a odluku je dočekao u svom sarajevskom stanu. Nakon toga lokalnim je medijima pojasnio kako nije želio sam podnijeti ostavku iako osjeća odgovornost za loše nastupe reprezentacije jer drži kako i dalje postoje izgledi da se BiH plasira na EURO 2016.

“Osvojimo li 16 bodova od mogućih 18 idemo na EP. To izgleda teško, ali u načelu neće biti”, kazao je Sušić kako ga citira “Oslobođenje”.

On zapravo računa na to da BiH bez problema u nastavku kvalifikacija može svladati Andoru i Cipar, ali i Wales i Izrael jer te utakmice igra na domaćem terenu. Nada se uz to i “iznenađenju” na planiranom gostovanju u Belgiji.

Mnogo je kandidata za nasljednika

“Nadam se da se neće pogriješiti u izboru mog nasljednika jer još možemo na EP”, zaključio je smijenjeni izbornik.

Prije nego što napusti Sarajevo i vrati se u Francusku gdje mu živi obitelj dosadašnji izbornik treba riješiti i pitanje otpremnine na koju po ugovoru ima pravo, a može na miru razmisliti i o nekoj od ponuda poput preuzimanja reprezentacije Azerbajdžana.

A tko će naslijediti Sušića na klupi BiH pitanje je koje je tek otvoreno. Izvjesno je tek da ubrzo slijede pregovori s kandidatima uz očekivanje da bi novi izbornik trebao biti imenovan do kraja godine.

Halilhodžić i Bajević dobro kotiraju, spominje se i Prosinečki

Mediji uveliko licitiraju imenima potencijalnih kandidata. Dvojica koji uživaju najveće povjerenje javnosti – obojica nekadašnji nogometaši mostarskog Veleža – Vahid Halilhodžić i Duško Bajević za sada su otklonili mogućnost da preuzmu vođenje reprezentacije BiH pravdajući se već preuzetim obvezama.

Nešto manje ugleda uživaju Blaž Slišković i Faruk Hadžibegić no spominju se i imena Mehmeda Baždarevića i Amara Osima. Iznenada se među kandidatima našao i Robert Prosinečki koji je potvrdio kako je načelno zainteresiran za posao u Sarajevu.

“Otvoren sam za razgovore s čelnicima NS BiH”, kazao je Prosinečki “Avazu” dodajući kako BiH ima potencijal i ne treba odustati od nastojanja da izbori plasmana na EP u Francuskoj.

Večernji.ba

Podijelite članak