Portal 072info

PROŠIRENJE TRENING CENTRA U ZENICI: Kasumović razgovarao s predstavnicima Nogometnog saveza BiH

Gradonačelnik Zenice gdin. Fuad Kasumović danas je u svom kabinetu primio predstavnike Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i to: Generalnog sekretara saveza gdina. Jasmina Bakovića, Sekretara Izvršnog odbora NS/FS BiH gdina. Nihada Hodžića, direktora Odjela za licenciranje klubova NS/FS BiH gdina. Adnana Džemidžića i direktora Trening centra Zenica gdina. Aliju Porča.

Nakon što je gostima uputio riječi dobrodošlice, gradonačelnik se osvrnuo na jučerašnji izbor Skupštine, Nadzornog odbora, Upravnog odbora i Predsjednika NK Čelik. Upoznao je prisutne o aktuelnom stanju u NK Čelik i zahtjevima kluba prema gradskoj upravi.

Generalni sekretar NS/FS BiH gdin. Jasmin Baković izvijestio je gradonačelnika o problemima u vezi s upravljanjem i održavanjem stadiona Bilino polje nastalih kao posljedica aktuelnog stanja u NK Čelik i u tom smislu predložio da se poduzmu mjere kako bi stadion Bilino polje zadržao UEFINE standarde za odigravanje utakmica.

Na sastanku se razgovaralo i o planovima za proširenje Trening centra Zenica. U tom smislu gdin. Alija Porča upoznao je gradonačelnika o potrebama za postojanjem još jednog terena sa prirodnom travom i proširenjem smještajnih kapaciteta Trening centra.

Gradonačelnik Kasumović i predstavnici NS/FS BiH su se složili da je neophodno zajedno raditi na iznalaženju najboljeg modela upravljanja i održavanja na stadionu Bilino polje.   

Podijelite članak