Portal 072info

PROSJEČNA PLATA LJEKARA NAJNIŽA OD SVIH ZDRAVSTVENIH USTANOVA: Vlada ZDK o stanju u KBZ

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kantonalna bolnica Zenica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Vlada Zeničko dobojskog kantona će interventno djelovati sa finansijskim sredstvima od 1 milion i 70 hiljada konvertibilnih maraka s ciljem pomoći Kantonalnoj bolnici Zenica, čija se dubioza procjenjuje na blizu 20 miliona maraka, najvećim dijelom zbog investicija, saopćeno je na današnjoj pres konferenciji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

-Za narednu godinu kapitalni grant za zeničku bolnicu zacrtan je na dodatnih 1,5 miliona maraka,odnosno mjesečno 250 hiljada maraka, izjavila je Senka Balorda,ministrica zdravstva, ističući da je glavni cilj rasterećenje dugovanja.

-Vlada ZDK usvojila je ukupno 8 zaključaka, a glavni je hitno djelovanje prema Bolnici koja posljednjih 12 godina bilježi rast prihoda ali i rashoda, prije svega kroz investicije, ukazao je kantonalni premijer, Munib Husejnagić. Prema njegovim riječima, od 2008. godine kroz investicije Bolnica je opterećena sa 31 milion maraka. Premijer Husejnagić je istakao, da će biti proglašeni ništavnim raniji tenderi po osnova 2 kreditna zaduženja Bolnice i to za građevinske radove i opremu. Izvjesno je novo kreditno zaduženje putem Saudijskog fonda za razvoj po povoljnijim uslovima. Upravni odbor i menadžment zeničke bolnice je zadužen da pripremi potrebnu dokumentaciju o nužnoj opremi i rekonstrukciji postojećih objekata.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kantonalna bolnica Zenica trenutno ima 1.587 zaposlenih, a prosječna plata ljekara je 930 maraka i najniža je od svih zdravstvenih ustanova u ZDK, potvrdila je ministrica zdravstva, Senka Balorda. 

rtvze.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME