Portal 072info

Prostitucija cvjeta u migrantskim kampovima u BiH?!

646E4017 CC0B 4C7C 9F46 9C2C86C6FE08
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Migrantisami kažu da u kampu „Miral“ u Velikoj Kladuši mogu dobiti seksualne usluge za 20 maraka. Ovu šokantnu tvrdnju iznio je za „Dnevni avaz“ Armin Kržalić iz Centra za sigurnosne studije i profesor na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu.  

Ostali zaglavljeni

Kako navodi Kržalić, a to je manje-više javna tajna, sve se odvija u kampovima, bez ikakvih smetnji. Najgore je, kaže, što to svi znaju.  – U razgovorima s migrantima u „Miralu“ u Velikoj Kladuši došao sam do tih informacija. Oni navode da je taj „posao“ procvjetao, a djevojke dolaze u kamp– kaže Kržalić.  

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Migranti su profesoru Kržaliću ispričali da oni koji imaju više novca iznajmljuju kuće i tamo odvode prostitutke.

– Ali, sve se to tolerira, naši istražni organi čekaju da građani nešto naprave i da to prijave. Pakistanci u „Miralu“ su mi ispričali da su njihovi rođaci ostali zaglavljeni u Grčkoj jer su novac koji su im roditelji dali za put potrošili na kocku i prostitutke – kaže Kržalić.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Kondomi i cigarete

Srbijanska novinarka Dragica Pušonjić je prije nekoliko dana u svojoj novoj kolumni opisala situaciju u kasarni u Obrenovcu, gdje su smješteni migranti.  

– I prostitucija cvjeta. Naše djevojke prebiraju po novčaniku kada kupuju kondome i idu u noć. Kasnije, eto ih, opet kupuju, sada cigarete i „nešto slatko, jer padne im šećer“. Dolaze i djevojke sa strane, idu na „redaljke“, migranti su puni kao brod – napisala je Pušonjić u svojoj kolumni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Spavaju i u hotelima 

Inspektori u Unsko-sanskom kantonu su 11. septembra prošle godine zapečatili restoran „Heman“ u Đačkoj ulici u Bihaću u vlasništvu Fataha Hemana, državljanina Velike Britanije arapskog porijekla.  Tada su mu, po raznim osnovama, uručili kazne ukupne visine od 9.000 KM, a policija je Hemana privela zbog boravka 16 migranata u prostoru iznad restorana, iako nije imao dozvolu za pružanje smještajnih usluga. 

Heman je nakon 24 sata pušten, objekt je nakon osam dana nastavio s radom, samo što je sada prijavljen na bh. državljanina. Kazne koje su mu izrekli inspektori platio je odmah. Migranti i dalje spavaju u njegovom smještaju.  

Avaz

Podijelite članak
  • 72
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info - klikni ovdje da preuzmeš!

Počitajte još

Za sedam dana iz BiH udaljena 21 strana državljanina

072info.com

Alžirac priznao da je nožem pokušao ubiti Marokanca, osuđen na godinu i devet mjeseci zatvora

072info.com

Utvrđen sporazum, veliki broj migranata bit će vraćen iz BiH u Pakistan

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

PLAKAT ARNEL ZAVRSNI