Protest penzionera, imaju jasnu poruku za premijera FBiH Novalića: Fadile, narod vas neće

f 5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Gradska organizacija Stranke penzionera/umirovljenika ponovo je u Tuzli na Trgu slobode organizovala okupljanje građana, prvenstveno penzionera, koji traže bolji status u bh. društvu. Prisutnim se, između ostalih, obratio Vehid Jahić, predsjednik GO Stranke penzionera/umirovljenika Tuzla.

– Mi očekujemo da će se protesti proširiti širom Bosne i Hercegovine. Ukoliko penzioneri u drugim gradovima ne shvate da se moramo boriti nećemo ništa riješiti. Mi smo na prošlim protestima podnijeli zahtjev. Tražimo prosječne penzije od 52 posto od prosječne plate. Vlast ništa ne odgovara. Ovaj put idemo dalje. Osim što smo tražili povećanje penzija tražimo da se mijenjaju neljudski i nemoralni zakoni o povlasticama. Tražimo ukidanje paušala profesionalnim zastupnicima, tražimo ukidanje “bijelog hljeba”. To mora čuti Novalić i njegov poslovođa Izetbegović, i Čović i Dodik jer svi penzioneti podjednako osjećaju glad – rekao je Jahić i nastavio:

ČITAJ JOŠ:  Društvene mreže gore: Šta je stvarno rekao Fadil Novalić o žrtvama zemljotresa u Turskoj

– Obmana je da nema novca. Moramo zahtijevati racionalniju raspodjelu BDP-a. Vlade i parlamenti moraju krenuti reforme. Hoćemo borbu protiv korupcije, protiv kriminala. Sebastian Kurz je podnio ostavku nakon prijave, a kod nas Novalić prijepodne upravlja entitetom, a popodne ide na sud. Kakav je to moral. Na sceni je politički nemoral koji šire vladajuće stranke i njihovi satrapi – zaključio je on.

Okupljeni na Trgu slobode, među kojima je bilo penzionera iz Cazina, skandirali su: “Fadile, narod vas neće” i “Dole vlada”.

ČITAJ JOŠ:  Reagirali iz Vlade FBiH zbog zlonamjernog izvlačenja iz konteksta izjave premijera Novalića

Najavili su još odlučniju borbu protiv sadašnje vlasti.

GODISNJICA
MARKETING