PROTESTI: Okupimo se 1. jula i dajmo im otkaz!

PROTESTI: Okupimo se 1. jula i dajmo im otkaz!

SONY DSCOrganizatori protestnog skupa pred zgradom institucija BiH postavili su rok Parlamentarnoj skupštini BiH da do 30. juna donese zakon o jedinstvenom matičnom broju građana (JMBG), a saopćenjem koje su poslali medijima najavljuju nove masovne proteste.

Podsjećanja radi organizatori protestnog skupa, koji su se po prvi put okupili 5. juna ispred Parlamenta BiH, već skoro mjesec dana traže usvajanje zakona o jedinstvenom matičnom broju građana (JMBG).

U saopćenju poslatom medijima između ostalog stoji i retrospektivni pogled na sva dosadašnja okupljanja, koja predstavljaju istrajnu borbu za temljna prava beba.

– Prvog dana protesta, naš su zahtjev za hitno usvajanje Zakona o JMB stavili na dnevni red. Vijeće ministara BiH donijelo je privremenu odluku o JMBG. Drugog dana protesta, Belmina Ibrišević dobila je pasoš. Sedmog dana Belmina je izmještena na liječenje, a za 3.057 beba određeni su jedinstveni matični brojevi.

Tada smo im dali rok do 30. juna. Rok u kojem su samo trebali uraditi svoj posao i osigurati djeci elementarna prava. Trebali su raditi posao za koji smo ih odabrali. Mi brinemo za djecu, oni brinu za izbore i novac. 

– Ponedjeljak, 01. jula 2013. godine je neradni dan.

05.06. nas je bilo 100, 06.06. nas je bilo 4.000, 11.06. nas je bilo 10.000, 18.06. nas je bilo 15.000, a 01.07…

Izvor: Depo.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica