Portal 072info

PROTESTI STUDENATA: Stipendije u ponedjeljak!

IMG_5032

Na inicijativu Udruženja studenata ‘Sloga-Concordia’ uz podršku nekolicine građana danas su ispred zgrade Vlade Zeničko-dobojskog kantona upriličeni protesti kojima su studenti iskazali ogromno nezadovoljstvo. Naime, riječ je o zaostalim stipendijama kako kantonalnim/općinskim tako i boračkim stipendijama, a koje se studentima nisu još uvijek isplatile ni za prethodnu godinu.

Današnji mirni protesti bili su samo znak da studenti neće tolerisati da se vlast igra sa njima, te su uputili jasnu poruku ‘Želimo da nam čim prije isplatite naše zaslužene stipendije’. Ukoliko se njihovi zahtjevi ne uvaže, odlučili su i slijedeće sedmice organizovati proteste, a nakon čega opominju kako će i pored padavina organizovati ‘Šator naselje’ ispred zgrade RMK-a.

“U ponedjeljak su obećali isplatu prve rate stipendije redovnim studentima (općinska/kantonalna) koji sredstva na računu mogu očekivati u srijedu, a uskoro i studenti koji iščekuju boračke stipendije na svojim računima mogu očekivati novčana sredstva.” – kazao je predsjednik Udruženja studenata ‘Sloga-Concordia’, Esmir Omanovic.

Organizovani protesti samo su početak njihove revolucije, budući da su najavili da razmišljaju i o podnošenju tužbi. Da li će njihovi protesti uroditi plodom i hoće li nadležni dozvoliti da se i pored loših vremenskih uslova organizuje ‘Šator naselje’ ostaje da vidimo.

[Galleries 107 not found]

Podijelite članak